DreamHack Summer håller två Fortnite-turneringar

Dreamhack har idag meddelat att de kommer att lägga till två Fortnite-turneringar till deras program i festivalen DreamHack Summer, som kommer att hållas i Jönköping den 18-21 juni nu i år. Båda är solo-turneringar med en miljon i potten. En av dem använder det klassiska Battle Royale medan det andra använder Zero Build.

Turneringarna kommer att vara öppna för alla LAN-spelarna på DreamHack Summer. Kvalificeringarna håller hus på öppningsdagen och sedan är turneringarna på söndagen och måndagen.

”Vi är glada över att än en gång kunna erbjuda en chans att tävla i Fortnite,” kommenterade Artem Bykov, General Manager för Game Management vid ESL Gaming. DreamHack och Fortnite är en perfekt kombination eftersom vi båda fokuserar på att erbjuda våra spelare minnesvärda upplevelser, och att kunna samarbeta igen för att hålla dessa prestigefyllda och roliga tävlingar i Sverige är fantastiskt.

Eventet DreamHack

DreamHack är ett extremt stort LAN-event som hålls minst en gång varje år av ESL Gaming. Under några dagar finns det tillfälle att LAN:a 24-timmar om dygnet i olika tävlingar som eventet håller, både för professionella spelare och fritidsspelare. Det är ett extremt populärt event, med flera miljoner som tittar på livesändningarna. Det hålls även LAN-partyn, cosplaytävlingar, paneler, konsthörnor, aktiviteter, expo, förtittar, livemusik och mycket annat.

DreamHack har hållit storskaliga Fortnite-turneringar ända sedan 2019: de två första ägde rum under DreamHack Winter 2019 och DreamHack Anaheim 2020. Under pandemin flyttade DreamHack Opening Featuring Fortnite alla tävlingarna till online och hade massvis av spelare från ett antal regioner under dess tid.

Vare sig du är ett proffs eller bara gillar att spela på fritiden finns det alltid någonting för dig på DreamHack!

///

För mer information om sommarens Fortnite-turneringar kan du gå in på DreamHack Summers hemsida. Där kan du hitta detaljer gällande turneringarnas struktur, hur du deltar, schemat och mer.

Håll ögonen öppna för mer information i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).