Filmer, karaktärer och coola filmprylar

Vi älskar filmer. De påverkar oss. Ibland blir vi inspirerade av dem, andra gånger får vi en känsla av att det finns något mer i livet än vad vi ser. Vissa filmer ger oss hopp, andra visar oss hur man kan ta sig igenom svåra situationer. Vi ser hur karaktärerna beter sig i olika situationer och relaterar till dem på ett djupare plan. Ibland kan detta leda till en positiv effekt där vi inspireras av karaktärens handlingar och försöker göra detsamma i våra egna liv. Andra gånger kan det dock resultera i en negativ effekt där vi börjar bete oss på ett sätt som inte är hälsosamt. Oavsett vilket vill vi gärna köpa våra favorit filmprylar. Det är kul att ha coola och roliga filmprylar hemma. 

Det finns något speciellt med filmens förmåga att beröra oss på ett djupt och personligt plan. Kanske är det för att vi kan identifiera oss med karaktärerna, som i exempelvis Harry potter filmerna. Det finns harry potter prylar och presenter som är roliga att ge bort, eller kanske ge sig själv. 

Karaktärer i filmer

Det finns några klassiska filmer som vi alla älskar, oavsett ålder eller var vi bor. Dessa filmer har en särskild plats i våra hjärtan och får oss att tänka på dem gång på gång. De flesta av dessa filmer handlar om kärlek, vänskap eller familj. Vi identifierar oss med karaktärerna i dessa filmer och de berörde oss på ett djupare plan. Här är några av de filmer många älskar och har en nostalgisk anknytning till.

Bambi (1942) – Bambi följer historien om en ung hjort som förlorar sin mamma i skogen. Denna film berör oss alla på ett eller annat sätt, eftersom många antingen har förlorat någon de älskat eller kan leva sig in i känslan. 

Lejonkungen (1994) – Lejonkungen handlar om Simba, ett ungt lejon som tvingas lämna sin hemby efter att han tror han orsakat sin fars död. Han återvänder till hembyn som vuxen och tar tillbaka sin plats som kung. Filmen berör oss alla på olika sätt och den får oss att inse hur viktigt det är att göra rätt för sig själv och andra.

Forrest Gump (1994) – Forrest Gump följer historien om en man med lågt IQ som blir inblandad i många olika historiska händelser. Han träffar många kända personer och deltar i många minnesvärda ögonblick. En film som får en att tänka på vad som egentligen är viktigt i livet.

Det finns många andra filmer som har betytt mycket för oss, men dessa tre har nog påverkat många på ett djupare plan. De har alla fått oss att tänka på vad som är viktigt i livet och de har alla gjort oss till bättre människor.