Stray får ny trailer en månad innan den släpps

Det är nu endast en månad kvar tills äventyrsspelet Stray kommer ut på PlayStation 4 och PlayStation 5. Under Sony State of Play June 2022 visade utvecklarna AnnaPurna Games upp en sista trailer för att hypa upp detta unika spelprojekt.

Handling

En ensam, skadad och vilsen katt måste lösa ett uråldrigt mysterium för att fly från en bortglömd cyberstad fylld av människoliknande androider och hitta hem till sin familj.

Spelstil

Stray är ett kattäventyr i tredjepersonsperspektiv, som utspelar sig i en förfallen cyberstads neongränder och dess mörka undre värld. Se världen genom en katts ögon och behandla staden som din lekplats.

Utforska cyberstaden: Utforska stadens vägar och tak, försvara dig mot oväntade hot och lös mysterier i en ogästvänlig stad befolkad av anspråkslösa androider och livsfarliga varelser.

Gå som katten runt het gröt: Smyg runt, lek och irritera de märkliga invånarna i den här främmande världen.

Skaffa en robotvän: Under berättelsens gång lär katten känna en liten drönare kallad B12. Med B12:s hjälp kan du kommunicera med androiderna som lever i staden. Det omaka paret försöker på så vis att hitta en väg ut ur staden tillsammans.

BlueTwelve Studio

Stray är utvecklat av BlueTwelve Studio. BlueTwelve är extremt litet företag på mindre än 20 anställda som har sitt huvudkontor i Montpellier i Frankrike. Företaget grundades 2016 just för att kunna skapa det här spelet. Grundarna Koola och Viv brukade båda jobba för Ubisoft, men slutade för att skapa sina egna projekt. Från början var det bara de två och deras två katter, men under de senaste sex åren har de startat ett företag, fått tag på fler anställda, fått tag på en utgivare till spelet, AnnaPurna, och nu är det äntligen snart dags för spelets debut.

Om du vill läsa mer om Stray och BlueTwelve Studio kan du göra det på projektets huvudsida.

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).