The Sandman släpper sin första riktiga trailer

Netflixs högt väntade live-actionadaption av The Sandman, en Vertigoserietidning skapad av Neil Gaiman, Sam Kieth och Mike Dringenberg, har äntligen släppt sin första trailer under Netflixs Geeked Week. Trailern visade också att serien kommer ut på Netflix den 5 augusti.

Handling

The Sandman handlar om Dream (även kallad Morpheus), DC-världens personifikation av drömmar och mardrömmar. Han är en av The Endless, sju syskon som personifierar esoteriska koncept som styr alla liv i universumet. Hans andra syskon är Destiny, Destruction, Death, Desire, Despair och Delirium (som en gång i tiden hade namnet Delight).

Berättelsen börjar med en incident som vänder upp och ner på universumet. En magiker vid namn Roderick Burgess håller en ceremoni för att fängsla Death, men råkar få tag på Dream istället. Han försöker få Dream att ge honom evigt liv, men Dream vägrar och sitter därför inspärrad i åratal. I hans frånvaro sprider sig en ’sovsjukdom’ som en epidemi över hela världen där folk antingen slutar drömma helt och inte längre vill sova eller sover mer och mer tills de till slut slutar vakna.

När Dream väl lyckas fly från sitt fängelse upptäcker han att hans rike står i spillror och hans magiska föremål, som innehåller mycket av hans krafter, har blivit stulna. Han ger sig ut för att leta reda på dem, men detta visar sig vara lättare sagt än gjort.

Skådespelarna

Karaktärerna i The Sandman är alla unika, ikoniska och älskade/hatälskade av alla som läst serien. Skådespelarna har mycket press på sig, men med tanke på att Neil Gaiman är direkt inblandad i serien kan vi med säkerhet säga att de har valts med omsorg. Några av dessa skådespelare är Tom Sturridge som Dream, Gwendoline Christie som Lucifer, Kirby Howell-Baptiste som Death, Mason Alexander Park som Desire, Donna Preston som Despair och Charles Dance som Burgess.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).