Filmrecension: Now You See Me 2 (2016)

No You See Me 2

6.2

Handling

4.0/10

Skådespelare

7.0/10

Effekter

9.0/10

Ljud och musik

6.0/10

Stämning

5.0/10

2013 intog de scenen med dunder och brak. Där skapades hängivna fans och efter den dagen blev trolleriensemblen oförglömlig. The Four Horsemen, världens största magiker blev namnet på allas läppar. Detta följdes med en lång tystnad.

Nu är de äntligen tillbaka med en uppföljare där truppen återförenas. Gruppen har även fått en ny medlem, “Lula” (Lizzy Caplan). Allt börjar med att truppen ska avslöja en tech-magnat och hans smutsiga metoder. “The Horsemen” ställs inför ett flertal stora utmaningar där ett värdefullt datorchip spelar en framträdande roll. Hur kommer detta sluta?

Now You See Me 2 startar med en riktigt spännande och intresseväckande inledning. Här kan man snacka om ögongodis! Effekterna är nämligen fantastiska och till stor del filmens största behållning. Det blir 129 mycket snygga men inte lika magiska filmminuter.

Now you see me 2

Det är mycket som liknar den första filmen, man kan vänta sig många oväntade och svindlande vändningar. Filmen trollar fram en kanin ur en hatt, i form av ett rikemansbarn som spelas av ingen mindre än Daniel Radcliffe (Harry Potter). Radcliffes medverkan förvånar men tillför mycket. Även rollistan i sig imponerar stort, med stjärnor som Woody Harrelson och Mark Ruffalo. Samtliga skådespelare gör en bra insats men trots det lyfter filmen inte.

Maginivån är skruvad till max, men hur är det med filmnivån, är den lika hög? Ytterst tveksamt, tyvärr. Trots att Now You See Me 2 är snyggt gjord, med häftiga tricks precis som sin föregångare så är det tyvärr ingen film som trollbinder. Stundtals är filmen rätt rörig och det blir lite väl svårt att hänga med. Now You See Me 2 är ett visuellt mästerverk men innehållet övertygar inte. Det som slutligen saknas är ett ess i rockärmen, något som skulle göra Now You See Me 2 mer minnesvärd. Underhållande för stunden men inte alls lika magisk som första filmen!

Om Hedda 9 artiklar
Hedda Lundborg är en kreativ chokladfantast som till vardags slukar diverse tv-serier och filmer. På fritiden dansar hon gärna men skippar helst promenader. Det vackraste språket enligt henne är italienska och men hon har varken haft tid eller ork att lära sig det.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Recension: War for the Planet of the Apes (2017) - Spel och Film
  2. Recension: War for the Planet of the Apes (2017) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.