Gästbloggare: Skräckscener från åttiotalet

terror på elm street
Om ni undrar vad den tjocka prylen är mitt i sängen så är det en TV. Förr i tiden alltså.

Det är dags för ännu en gästbloggare på Spel och Film. Den här gången har vi nöjet att bjuda in Christer Holm från Moonchild.nu – och han ger oss en resa tillbaka till en tid då skräck verkligen var skräck.

Jag är född sent 70 tal och mitt första minne från skräckfilm är luddigt men jag minns hur rädd jag var för Freddy Krueger och hans hemska klor, jag var så rädd att jag knappt sov på flera nätter när jag hade sett den första filmen, jag trodde stenhårt på att han skulle ta mig i drömmen.

En scen jag minns tydligen är scenen där den unga pojke dras ner i madrassen och det sprutar litervis med blod ut ur det hål som blir där han låg, inte visste jag då att det var den mycket kända Johnny Depp som var pojken.

terror på elm street
Om ni undrar vad den tjocka prylen är mitt i sängen så är det en TV. Förr i tiden alltså.

En annan figur som skrämde mig så jag sket på mig var Jason i Fredag den 13 och där finns det ett gäng scener som jag tyckte var obehagliga när jag var mindre men särskilt en scen är mycket obehaglig. Scenen i vattnet är så obehaglig och det skämde skiten ur mig som liten, jag kan säg att jag hade mycket respekt för Jason när jag var liten.

skräck
Tänk vad skönt det är på sjön. Tills en odöd grabb hoppar upp ur vattnet.

Sen när vi ändå ska ta upp saker som fick mig att blir askgrå i ansiktet som liten var scenen ur Evil Dead från 1981 där Linda sitter och sjunger ”We’re going to get you. We’re going to get you. Not another peep. Time to go to sleep”. Jag såg filmen några år efter den hade haft premiär så jag var runt 10 år då och ja den skrämde skiten ur mig.

evil dead
Ash – en kille som alltid ska råka illa ut. Som tur är tar han vara på sig själv rätt bra.

Jag skulle kunna hålla på i evigheter och nämna filmer som ”Den onda dockan”,”The Shining” eller varför inte ”Pet Cementary” men listan skulle bli så lång då att ni hade tröttnat på att läsa.

Vem är jag som skrivit den här artikeln, mitt namn är Christer Holm och jag bloggar om film och serie på Moonchild.nu, ni kan läsa mer av mina artiklar där men jag hoppas kunna skriva någon mer här längre fram.

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Recension: Transcendence (2014) - Spel och Film
  2. Recension: Transcendence (2014) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.