Gästbloggare: Utmaning för TV-serier

Game of Thrones

Spel och Film har nöjet att gästas av en gästbloggare – den här gången är det Melanie från I Heart Fantasy som berättar om sin utmaning kring TV-serier:

Jag är en 19-årig nördtjej som driver bloggen iHeartFantasy. Där recenserar jag både serier, filmer och böcker. Jag blir ofta utmanad att göra olika tags men det är sällan jag tar mig an dem då jag prioriterar recensionerna på min blogg. Så nu när jag får chansen att skriva här vill jag passa på att ta mig an en av utmaningarna. Det är en väldigt rolig (och klurig) serieutmaning jag valt och jag hoppas att den inspirerar många att göra ett försök. Jag utmanar alla som läser detta att själva besvara alla påståenden. Tänk på att spoilers kan förekomma i vissa svar.

 

Besök mig på www.iheartfantasy.blogg.se och skriv gärna dina egna svar i en kommentar. Klickar du på nedanstående serietitlar kommer du till den valda recensionen. Vill se du alla serierecensioner klicka här.

 

 1. En serie som borde ha fått fler säsonger innan den lades ner. Jag tycker att det är bättre att avsluta serier medan de fortfarande är på topp istället för att dra ut på dem, men i ett fall hade jag faktiskt hoppats på fler säsonger, nämligen Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Serien avslutas väldigt plötsligt och det finns många obesvarade frågor jag hade velat få svar på.
 2. En serie som fler borde se. En riktigt bra serie som inte alls får den uppmärksamhet den förtjänar är Nashville. Många blir avskräckta av det faktum att serien är musikalisk och jämför den med Glee. Dock är det helt skilda serier och Nashville är mer ett drama än musikal. Serien har fått mig att både skratta och gråta och är en garanterad tripp på en känslomässig berg-och-dalbana.
 3. Bästa nya serie (som haft premiär för max ett år sedan). En ny serie jag uppskattar är Tyrant. Jag gillar den mörka tonen serien har och den konstanta känslan att någonting hemskt kommer att hända.
 4. Bästa serien någonsin. Den här är enkel; alla som känner mig vet att min favoritserie är Game of Thrones.
 5. En serie jag ogillar starkt. Jag är typ den enda människan på Jorden som blir totalt uttråkad av House of Cards.
 6. Favoritavsnitt av favoritserie. Även detta påstående är enkelt. Självklart är det avsnittet alla talat om, nämligen S03E09: Rains of Castamere, ur Game of Thrones.
 7. En serie alla borde se. En serie som har lite av allt är Desperate Housewives, och därför passar den nog de flesta. Intriger, humor, mord och romantik… det är en bra blandning det.

  TV-serier
  Desperate Housewives – inte att leka med.
 8. En serie jag trodde jag skulle ogilla men som jag nu älskar. Fargo är ett typiskt exempel på detta. Jag fick första säsongen av 20th Century Fox och trodde att den skulle vara dödstråkig, men WOW alltså… Det blev en av årets bästa serier för mig. Fantastiska skådespelarprestationer och en otroligt välgenomtänkt handling.
 9. En serie som gjorde mig besviken. Det finns såklart många serier jag blivit besviken på, men en jag hade stora förhoppningar på är Hannibal. Det är definitivt ingen dålig serie, men jag hade hoppats att den skulle vara mer skräckinjagande och mindre… händelselös.
 10. En serie som jag sett fler än fem gånger. Det finns ett gäng serier jag sett många gånger. Heroes, Friends och NCIS är några exempel.
 11. Favoritserie som barn. Förutom de uppenbara svaren som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga så gillade jag både Hannah Montana och den svenska serien Creepschool väldigt mycket.
 12. Bästa manliga karaktären. Aaah, vilken svår fråga! Tyvärr kan jag inte ge ett enda svar. Jag älskar Sheldon Cooper från The Big Bang Theory, Jesse Pinkman från Breaking Bad och Jaime Lannister från Game of Thrones.
 13. Bästa kvinnliga karaktären. Mina favoriter är nog Cersei Lannister från Game of Thrones, Susan Mayer från Desperate Housewives och Regina Mills från Once Upon A Time.
 14. Min guilty pleasure-serie. För tillfället är det nog Revenge, men jag har inte hunnit se så mycket av den ännu.
 15. Bästa miniserien. Utan tvekan The White Queen. Jag hade inte trott att jag skulle gilla den men det visade sig att den är riktigt välgjord och spännande.
 16. Bästa serieintrot. Downton Abbey, Pretty Little Liars, The Walking Dead eller Game of Thrones.

  TV-serier
  Game of Thrones – inget för pacifister.
 17. Bästa castingen. Här måste jag svara Game of Thrones. De hade inte kunnat valt mer passande skådespelare för serien.
 18. Ett par som jag shippar. Jag shippar Ezra/Arya och Caleb/Hanna i Pretty Little Liars, Gregory/Lisa i House m.d. samt Tyrion/Shae i Game of Thrones.
 19. Den bästa serieavslutningen. Breaking Bad eller Lost.
 20. Den mest chockerande säsongsavslutningen. Om jag bara går efter det som överraskade mig mest blir mitt svar S03E22 av The Vampire Diaries.
 21. Den sämsta serieavslutningen. Det finns många dåliga serieavslutningar men det värsta enligt mig är nog How I Met Your Mother. Det vill säga originalslutet, inte det alternativa slutet.
 22. Den mest irriterande karaktären. Lori och Carl från The Walking Dead, Tyra från Sons of Anarchy eller Rita från Dexter.

  TV-serier
  Walking Dead – en dödsallvarlig serie.
 23. Bästa citatet. ”Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.” // Petyr Baelish, S03E06: ”The Climb”, Game of Thrones.
 24. Serier jag äger men inte har sett något av ännu. Vikings, 24: Live Another Day, The Office, Two and a Half Men, Fawlty Tower, Chicago Fire, The Big C, 30 Rock, Alcatraz, Welcome to Sweden, Nikita och True Detective. 
 25. Det bästa pilotavsnittet (d.v.s. seriens första avsnitt). Antagligen Under the Dome. Första avsnittet gjorde mig verkligen intresserad av serien.
 26. Den allra första serie jag blev beroende av. Den allra första var Friends och tätt därpå kom NCIS.
 27. Den nuvarande serien jag är beroende av. Duh, Game of Thrones. Men förutom det uppenbara svaret så har Pretty Little Liars skapat ett oförväntat beroende hos mig, trots alla sina brister.
 28. En serie som borde avslutas snart. Grey’s Anatomy, Homeland, Solsidan och SupernaturalJag säger definitivt inte att det är dåliga serier men det börjar bli utdraget nu.
 29. Den sorgligaste karaktärsdöden. Catelyn Stark i Game of Thrones.

 

 

 

För att se alla mina recensioner, besök gärna www.iheartfantasy.blogg.se.

Melanie

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

3 kommentarer

 1. Vilket lysande och matnyttigt inlägg. Kul med gästbloggare!

  2. Tack för tipset om Nashville. Jag gillar ju Glee (åtminstone säsong 1 och 2) så jag avskräcks inte alls 🙂
  4, 6, 17: Håller med om att Game of Thrones är såväl bästa serien just nu, är väl-castad och har tv-världens bästa karaktärer.
  5. Jag har faktiskt kommit in i House of Cards nu, det tog ungefär 5-6 avsnitt dock. De växer på en dom där Underwoods.
  8. Yes, Fargo är en storfavorit för mig också.
  12. Instämmer i Jesse Pinkman från BB, men Jaime nja… han är ok, men Peter Dinklage tar lätt hem guldbucklan som bästa manliga skådespelare på tv-duken just nu.
  13. Ja på Cersei. Verkligen hatälskar henne.
  22. Samtliga karaktärer utom Darryl och Carol i Walking Dead går mig på nerverna just nu. Tycker serien är extremt jobbig men kan inte sluta titta 🙂
  23. Citatet av Petyr Baelish är klockrent, han visar sin sanna natur.

  Vill passa på att rekommendera en serie också som jag gick igång hårt på 2014 och det är The Leftovers. Tokbra.

  (Ps. Just nu finns jag på en ny adress: http://www.ceciliaburman.wordpress.com (men är snart tillbaka på thenerdbird.se)

  • Håller helt med, det är alltid kul med gästbloggare. Säg till om du vill göra ett gästinlägg någon gång. 🙂
   Kul att du gillar House of Cards, jag tyckte också att den var svår i början. Nu har jag dessvärre kommit bort från den igen.
   Walking Dead var som bäst under säsong ett, men jag inser att jag borde se om hela igen.
   Cersei, check. Håller med. Och samtidigt vill man förstå henne, eller hur?

4 trackbacks/pingbacks

 1. Recension: Orange is the new Black » Carling Creations
 2. Recension: Orange is the new Black - Spel och Film
 3. Då tar Game of Thrones slut - Spel och Film
 4. Då tar Game of Thrones slut – Carling Creations

Kommentarer är stängda.