Godzilla Minus One får ny trailer

Det är dags för en helt ny Godzilla-film, den här gången från Japan själv – Godzilla Minus One har precis fått en ny trailer där vi får se hur Godzilla än en gång hotar att förgöra Japan.

Handling

Precis efter att andra världskriget tagit slut, en era då Japans befolkning desperat försökte bygga upp sitt land från den ekonomiska kollaps som förlusten gav dem, för att inte tala om att Hiroshima och Nagasaki fortfarande var fräscht i folks minnen, dyker Godzilla upp från Japans hav och börjar terrorisera landet. Trailer visar inte mycket av Godzilla utan fokuserar mer på all den skada som hans blotta närvaro skapar.

Godzilla Minus One är den första japanska Godzilla-filmen sedan Shin Godzilla kom ut 2016. Filmen är både skriven och regisserad av Takashi Yamazaki (yokaipedia).

Monsterverse-nyheter

Godzilla Minus One har ingenting med de amerikanska Monsterverse-filmerna att göra, men för de som är fans av detta filmuniversum kommer det snart att komma nya tillägg. I Godzilla X Kong kommer Godzilla och Kong, som efter den senaste filmen har uppnått en skakig balans byggd på respekt, att behöva samarbeta för att hantera ett nytt hot mot världen. Senare kommer TV-serien Monarch: Legacy of Monsters, som fokuserar på Monarch, den mystiska organisationen som reser runt i hela världen i jakten på de gigantiska varelser som har börjar vakna till liv igen efter tusentals år. I rollistan finns bl. a. Kurt Russell (The Hateful Eight), Wyatt Russell (The Falcon and the Winter Soldier), Anna Sawai (Pachinko), Kiersey Clemons (Dope) och Ren Watabe (461 Lunch Boxes). Serien kommer ut på Apple TV någon gång under 2024.

///

Godzilla Minus One kommer ut på bio i Japan den 3 november, 69 år efter att den första japanska Godzilla-filmen, Gojira, hade sin debut. I USA kommer kommer filmen ut på bio den 1 december.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).