Godzilla vs Kong kommer ut nästa år

Nästa år är det dags för Godzilla och King Kong att än en gång mötas på filmduken. Godzilla vs Kong är den fjärde filmen i Legendary Pictures MonsterVerse-serie, som består av Godzilla (2014), Kong: Skull Island (2017) och Godzilla: King of Monsters (2019).

Det var först menat att filmen skulle komma ut nu i november, men som så många andra filmer som filmades i år har Godzilla vs Kong blivit rejält försenad på grund av Covid-19. Men nu är det definitivt bestämt att filmen kommer att komma ut nästa år, närmare bestämt den 21 maj. Om den kommer ut på bio eller inte beror helt på hur situationen med Covid-19 ser ut.

Handling

Det finns inte mycket att säga om handlingen än. Allt vi vet är att Godzilla i den senaste filmen blev kung över alla de återuppväckta Kaijusarna och att en terroristgrupp har fått tag på ett av King Ghidorahs avhuggna huvuden.

Det har också blivit bekräftat att den här filmen kommer att vara mer karaktärfokuserad än de tre föregående filmerna. Ett bra drag, med tanke på att det har varit den största klagomålet med de tre föregående filmerna.

Roller

Några av skådespelarna från Godzilla: King of the Monsters kommer att återvända i sina roller: Millie Bobby Brown (Stranger Things (2016-2021)) som Madison Russell, Kyle Chandler (Super 8 (2011)) som Mark Russell och Ziyi Zhang (Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)) som Dr Lleene Chen. Det kommer även helt nya skådespelare i roller som inte har bekräftats än: Alexander Skarsgård (True Blood (2008-2014)), Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona (2008)), Brian Tyree Henry (Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)), Eiza González (Baby Driver (2017)), Jessica Henwick (Baliko (2019)) och Demián Bichir (The Hateful Eight (2015)).

Regissör

Varje MonsterVerse-film har haft olika regissörer och Godzilla vs Kong är inget undantag. Den här gången är det Adam Wingard som får chansen. Han har bl a regisserat You’re Next (2011), The Guest (2014) och Blair Witch (2016). Det här kommer att vara hans första storbudget-film.

///

Om du gillade de föregående filmerna kommer du definitivt att gilla Godzilla vs Kong!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).