Half-Life: Alyx kommer ut i mars

Valve har bestämt ett utsläppsdatum för Half-Life: Alyx, som är en VR-spinoff av den klassiska och älskade Half-Life-serien. Spelet släpps den 23 mars och kommer bara att kunna spelas med ett VR-set.

Du spelar som den populära karaktären Alyx Vance. Handlingen utspelar sig mellan Half-Life och Half-Life 2. Half-Life: Alyx kan därför inte räknas som Half-Life 3, vilket är någonting som fansen har väntat över ett decennium på. Men det är det första fulla spelet sedan Half-Life 2: Episode 2 blev släppt för 13 år sedan, så det är bättre än inget.

Endast till VR

Half-Life: Alyx är en av mest förväntade spelen för 2020. Men vem som helst kan inte spela det, eftersom det är ett VR-spel. Här är de set som Half-Life: Alyx kommer att kunna spelas på: Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality, Oculus Rift och Oculus Quest.

Trots det snävare spelformatet är Valve noga med att säga att om du har ett VR-set som funkar med spelet så kan du spela i den ställning du finner mest bekväm, vare sig det är att sitta eller stå. Dessutom kan du välja mellan teleporterande (vilket teleporterar dig från punkt A till punkt B), skiftande (vilket låter dig röra dig från fasta punkter) och fria (vilket låter dig gå hur du vill med) rörelser.

Länge väntat spel

Valve har väldigt länge pratat om att göra ett nytt Half-Life spel, särskilt till VR. Redan 2015 sade Valve-programmeraren Jepp Barnett att de funderade på att göra ett VR-spel till Half-Life. Vid den tidpunkten var de dock inte säkra på om det var rätt sak att göra. Dessutom hade de varken tid eller folk att lägga på projektet.

Men nu har de gått tillväga. Det är bara för fansen att vänta till den 23 mars och se om deras väntan blir belönad.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).

1 kommentar

Kommentarer är stängda.