Halloween 2017 i spelvärlden

Blizzard Halloween Pumpkin

Halloween börjar närma sig och flera spel har redan dragit igång med firandet. Det är framförallt mmo-spel som firar dessa typer av event och vi har sammanfattat lite av det ni kan hitta i spel under de kommande veckorna.

Overwatch

Blizzard är duktiga på det här med att uppmärksamma högtider i sina spel. I Overwatch har flera karaktärer fått nya snygga utklädnader. Bland annat har vår svenska Torbjörn fått en vikingutstyrsel, Reaper får klä ut sig till Dracula och Zarya har fått häftiga 80-talsinspirerade träningskläder. Utöver detta finns highlights, emotes och mera. Eventet drog igång redan den tionde oktober och pågår fram till första november.

Overwatch Halloween

World of Warcraft

Är det inte Halloween så är det något annat på gång i World of Warcraft. Där finns det nästan alltid någonting planerat i kalendern. Som vanligt är det just nu Hallow’s End som firas och ni får åter igen chansen att slåss mot Headless Horseman. Vi är ett par dagar in i eventet nu och det avslutas den första november.

Heroes of The Storm

Hallow’s End kommer också till Heroes of The Storm. Som i Overwatch får även några av karaktärerna här nya utseenden. Greymane blir Doctor Wolf & Stein samtidigt som Valeera får en vampyrutstyrsel. Det finns även ett nytt mount samt annat smått och gott. Firandet drog igång i tisdags och håller på ända fram till den 14 november.

Hearthstone

Headless Horseman kommer även och sprider skräck bland Hearthstone-spelarna. Mellan 25-28 oktober finns han i Tavern Brawl. Fram till den femte november kan du också köra arenaspel med kort från två olika klasser samtidigt. Blizzard ger även bort några kort genom att bara logga in i spelet. Under en vecka från 24 oktober får du en arenabiljett och ett Whispers of the Old Gods-pack. Veckan efter ger en biljett och ett pack från Knights of the Frozen Throne.

Guild Wars 2

Ett annat multiplayer-spel som firar många högtider är Guild Wars 2. Där heter elakingen under Halloween Mad King Thorn och han kommer skrämma små barn och stora vuxna fram till den sjunde november. Under tiden får Lion’s Arch lite nya dekorationer och ni kan samla några nya skins till vapen och utrustning. Ni kan även testa på det svåra hopp-pusslet i kungens klocktorn.

Guild Wars 2 Halloween

For Honor

Sedan i torsdags har For Honor firat Feast of the Otherworld. I spelet har du just nu chansen att testa på ett nytt läge kallat Endless March som utspelas på mörka och dimmiga Dominion-kartor. Där har fienden förvandlats till skelett och dessa orsakar mer skada än förut. Under eventet kan ju samla ihop nya kläder, emotes och annat. Den andra november är sista dagen att testa detta.

The Elder Scrolls Online

Witches Festival, som det heter i Elder Scrolls Online, drog igång där igår. Eventet ger tillgång till ett nytt uppdrag som resulterar i en trevlig boost med dubbel XP. Alla bossar kommer också under tiden att ha med sig dödskallar fulla av ”värdesaker,” bland annat masker och maskar. Om ni gillar achievements har ni också möjligheten att köpa ett nytt kusligt hem. Den första november avslutas eventet.

Elder Scrolls Halloween

Pokémon Go

Till Pokémon Go kommer några nya spöklika varelser, samtidigt som de första av tredje generationens Pokémon nu finns att hitta i spelet. Ni kan också hitta en utklädd Pikachu med hatt just nu. Ni tjänar även dubbelt så mycket godis under tiden när ni fångar och kläcker Pokémons. Halloween-eventet pågår fram till andra november.

Paragon

Shadow’s Eve heter Halloween-eventet i Paragon. Det kommer ge tillgång till loot boxar med nya skins och banners för tre av karaktärerna, där bland annat Yin får en snygg mumie/farao-utstyrsel. Eventet är tillgängligt fram till första november, men du har möjlighet att köpa de nya grejerna i ett ”mega bundle” fram till 11 november.

Rocket League

Bland bilar och fotbollar kan ni i Rocket League under Halloween tjäna ihop lite av den tillfälliga valutan Candy Corn. Denna kan ni sedan spendera på Halloween loot boxar och avkodare för att kunna låsa upp dem. Eventet avslutas den sjätte november.

Rocket League Halloween

 

Minecraft

I Minecraft återkommer det årliga eventet och för med sig olika skojiga grejer, beroende på vilka servrar ni besöker. Lifeboat har en parkour-bana samtidigt som Pumpkin King kommer till Mineplex där han erbjuder nya uppdrag. Ni har fram till och med den sista oktober på er.

Call of Duty: Infinite Warfare

Halloween i Call of Duty: Infinite Warfare heter Willard Wyler’s Halloween Scream. Ni får dubbel XP, en gratis loot box i början av varje vecka, några kosmetiska grejer varje fredag, och tillgång till ännu mer. Gesture Warfare återvänder också, där du kan mosa motståndare med bara fingrarna. Detta håller på, som i flera andra spel, fram till den första november.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Halloween 2017 i spelvärlden - del 2 - Spel och Film
  2. Halloween 2017 i spelvärlden – del 2 – Carling Creations

Kommentarer är stängda.