Högläsning av Gösta Berlings saga på SVT

På trettondagen, bjuder SVT för första gången någonsin på kulturell slow-TV: ett dygns livesänd högläsning. Några av Sveriges främsta skådespelare läser Selma Lagerlöfs älskade klassiker Gösta Berlings saga, kapitel för kapitel utan paus. Start blir det kl 08.00 på morgonen den 6 januari direkt från Sunne.

Samma teknik som använts i den populära Den stora älgvandringen används nu för att ge publiken en kulturell upplevelse. Tittarna får följa skådespelare och publik live under hela uppläsningen, så kryp upp i soffan och njut av högläsning när den är som bäst.

Några av de skådespelare som tar plats i läsfåtöljen är Jonas Karlsson, Hanna Ardéhn, Rebecka Hemse, Danilo Bejarano, Ingela Olsson, Anna Maria Käll, Joel Valois, Hanna Kulle och Johan Rabaeus.

Evengemanget är ett samarbete med Dramaten och utspelar sig på Västanå teater, mitt i hjärtat av Selma Lagerlöf-land.

SVT:s Selma Lagerlöf-dagar

Det är inte en slump att just Gösta Berlings saga har blivit utvald att läsas upp. På både juldagen och trettondagen kommer SVT att visa ett antal program som handlar om antingen Selma Lagerlöf själv eller någon av hennes verk. Förutom liveuppläsningen kommer SVT även att lägga upp dokumentären Selma Lagerlöf och SVT-dramat Jerusalem på SVT Play söndag den 25 december kl. 02.00. Härunder stor hela schemat, så att alla ni Selma Lagerlöf-älskare inte missar någonting om er favoritförfattare:

  • SVT Play söndag den 25 december kl.02.00: Selma Lagerlöf – Förd av en god stjärna (1:2)
  • SVT Play söndag den 25 december kl 02.00: Selma Lagerlöf – Hon som har makten (2:2)
  • SVT Play söndag den 25 december kl 02.00: Jerusalem (1-4:4)
  • SVT Play fredag den 6 januari kl 08.00: Selma Lagerlöf Live
  • SVT1 fredag den 6 januari kl 08.00-09.00: Gösta Berlings saga Live
  • SVT1 fredag den 6 januari kl 18.15-19.30: Gösta Berlings saga Live

///

Håll ögonen öppna för eventuella ändringar i schemat!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).