Inspelningsstart för drama-komedin Tisdagsklubben

Annika Appelins drama-komedi Tisdagsklubben har nyligen börjat spelas in i och runtom Göteborg. Filmen kommer att ha Marie Richardson (Om jag vänder mig om (2003)) och Peter Stormare (Fargo (1996)) i huvudrollerna.

Handling

Karin och Sten firar 40-årig bröllopsdag med ett stort festbord dukat och stämningen på topp. Medan vännerna skålar i champagne upptäcker Karin att Sten har varit otrogen. Efter att ha levt ett liv med att passa upp sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. När väninnorna övertalar henne att följa med på en matlagningskurs träffar hon kocken Henrik. Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker Karin snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.

Kommentarer från skådespelarna och regissören

Både skådespelarna och regissören har uttalat sig om hur mycket de ser fram emot att göra filmen.

”Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina vänninor i filmen,” säger Marie Richardsson. ”Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sen.”

Peter Stormare verkar även han väldigt taggad inför filmen. ”Jag är mycket stolt och lycklig över att jag blev tillfrågad att vara med i Tisdagsklubben. Ett underbart manus, med unika karaktärer. Att det dessutom är skrivet av en kvinna, regisserat av en kvinna och huvudkaraktärerna är kvinnor gör detta till ett unikt projekt som bara kommer en gång i livet. Jag tackade nej till allting annat. Detta är en fantastisk resa som jag absolut vill vara med om”, säger han. Han tillägger också, ”Att Marie Richardsson gör huvudrollen är ’the icing on the cake’. En Hälsingtös och en unik talang.”

Annika Appelin har en klar bild av vad hon vill säga i filmen: ”Min ambition är att göra en feelgood-karamell med viktiga frågeställningar i botten. En film som kombinerar njutbart skådespeleri, mänsklig svaghet och storhet i en sötsur blandning och låter oss drömma större.” Tisdagsklubben är hennes första långfilm som regissör.

///

Tisdagsklubben beräknas komma ut någon gång i 2022.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).