Mulan är den här månadens mest tittade film i världen

Enligt Atlas VPN:s analys är Mulan (2020), liveversionen av Disneys animerade film från 1998, den mest populära filmen i världen just nu. Storyn är densamma: flickan Mulan låtsas vara man för att ta sin fars plats i den kinesiska armén när hunnerna attackerar.

Filmen toppar kartorna i 53 utav 87 länder genom Europa, Nord- och Sydamerika, Oceanien och Afrika. Detta innebär att i 63% av länderna är Mulan den mest eftersökta filmen.

Rapporten visar också att Harry Potter och de vises sten (2001) är månadens näst mest tittade filmen i världen och är den mest tittade filmen i 28 länder (32%) runtom i världen.

Undantag

Det finns sex länder som skiljer sig från de andra i världen: Israel, Japan, Estland, Albanien, Indien och USA.

I Israel är Once Upon a Time in Hollywood (2019) mest populär. En komedi-drama av Quentin Tarantino som utspelar sig 1969 och handlar om en åldrande skådis (Leonardo DiCaprio) och hans stuntman (Brad Pitt).

I Japan är det Avengers: Endgame (2019) som är månadens favorit. Den senaste Avengers-filmen, där superhjältarna som överlevde Infinity War gör ännu ett försök att besegra Thanos.

Estland och Albanien föredrar båda gangsterklassiker. Estlands favorit är Quentin Tarantinos neo-noir komedi Pulp Fiction (1994), medan Albanien gillar The Godfather (1972).

I Indien är Ginny Weds Sunny (2020) högst på listan. En indisk romantisk komedi med Yami Gautam och Vikrant Massey som titelfigurerna Ginny och Sunny, som båda träffas för ett arrangerat äktenskap.

I USA är det däremot filmer med en känsla av Halloween som ligger på topplistorna. Ett exempel är Tim Burtons animerade klassiker The Nightmare Before Christmas (1993), som handlar om skelettet Jack Skellington, kungen av Halloween, som blivit deprimerad och tar över julen för att få tillbaka sin livsglöd. Filmen ligger just nu som nummer ett i 24 (47%) av USA: stater.

///

För mer detaljer om vad världen tittar på nu i oktober kan du klicka här för Atlas VPN:s rapport.

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).