Intervju med Clarissa Hoffmann

Hon flyttade till New York och Los Angeles för att jobba med film, och har redan haft mindre roller i stora filmer, huvudroller i flera kortfilmer och vunnit priser på filmfestivaler. Framtiden ser lovande ut för Clarissa Hoffmann, och om hon själv ska förutspå sin framtid så gissar hon att det stora genombrottet kommer inom de närmsta 5 åren – även om framgången i sig egentligen inte känns särskilt viktig.

Clarissa kommer från den tyska staden München och drömde redan som barn om att synas på tv eller på en scen, men hon hade inte modet att följa drömmen. Men för 6 år sedan hände något; en livskris.

⁃ Jag skulle precis ta min kandidatexamen i företagsekonomi, men insåg att jag inte ens ville jobba inom det området.

Det blev början på hennes karriär som skådespelare. Hon har lagt ned mycket tid och energi, och har hunnit med ett flertal roller i såväl film som på teaterscenen. Och just teater är någonting hon verkligen har tyckt mycket om att hålla på med.

⁃ Jag älskar teater för att det är en repetitionsprocess och att man alltid lär sig någonting nytt. Dessutom får man möjligheten att lära känna dem som man jobbar med, och att dela hela upplevelsen med dem.

Men även filmrollerna har lärt henne mycket. Med sin roll i Faithful utforskade hon sidan av att vara beroende utav en annan person.

Det är också med den kortfilmen, Faithful, som hon har haft störst framgångar. Med sin huvudroll i filmen har hon vunnit utmärkelsen ”bästa skådespelare” vid två olika filmfestivaler i
Los Angeles, Los Angeles Independent Film Festival och LA Shorts Film Festival.

Hennes drömroll skulle vara en stark och modig kvinna, som Jennifer Lawrences roll i Red Sparrow.

⁃ Jag såg den filmen tidigare i veckan och jag älskar komplexiteten i den rollen, berättar hon. Smart, kraftfull, sårbar, extremt ärlig och att man får lära sig någonting nytt – som att dansa balett.

Hennes största jobb hittills var en liten roll i långfilmen Tango Shalom med bland andra Golden Globe- och Oscarsnominerade Lainie Kazan, Renee Taylor och Joseph Bologna.

⁃ Och att jag har stått på en scen i Berlin framför en publik på 650 personer, tillägger hon.

Men egentligen är inte framgångarna i sig viktiga för henne. Hon vill jobba som skådespelare för att det är någonting hon älskar, och så länge hon utvecklas och får jobba med talangfulla människor så är hon nöjd. Men framtiden ser onekligen ljus ut och mycket pekar på att Clarissa Hoffmann är nästa stora stjärna inom film.

 

Länk till Hoffmanns officiella hemsida.

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.