Jurassic Park: Dominion får sin första trailer

Jurassic World: Dominion är den tredje filmen i den andra trilogin i Jurassic Park-universumet, där människan har lekt Gud och klonat dinosaurer, med alla möjliga blodiga situationer som resultat. Filmen fick precis en trailer och visar hur dinosaurerna nu lever fria ute i naturen och vad för effekt detta har på resten av världen. Trailern visar också den första scenen med Jurassic Parks professor-trio Ellie Sattler (Laura Dern), Alan Grant (Sam Neill) och (Jeff Goldblum) tillsammans för första gången sedan den allra första filmen.

Trailern visar snuttar av vad publiken kan vänta sig från filmen. Velociratptorer som hoppar från byggnad till byggnad, en triceratops som välter en jeep och Blue med en unge är bara några exempel. Med andra ord, mycket att se fram emot.

Handling

Det är nu fyra år sedan Isla Nublar gick under. Dinosaurierna lever nu ute i det fria och balansen mellan dem och människorna är väldigt ostabil. För att göra situationen ännu mer komplicerad har företag börjat klona ännu fler dinosaurer för att använda dem som biovapen. I den sista filmen i trilogin får vi äntligen svaret på om människor och människor kan leva i samma värld eller om den ena kommer att utrota den andra.

Skådespelare

Chris Pratt och Bryce Dallas Howard har varit huvudrollerna i både Jurassic World (2015) och Jurassic World: Fallen Kingdom (2018). Förutom professor-trion kommer vi även att få se BD Wong, Justice Smitch, Daniella Prada och Omar Sy återvända i sina roller.

Regi och manus

Colin Trevorrow har regisserat filmen och har även skrivit manuset tillsammans med Emily Carmichael.

Biosuccé?

Den senaste trilogin har varit en massiv succé. Jurassic World drog in över 1,6 miljarder dollar globalt, medan Jurassic World: Fallen Kingdom drog in 1,3 miljarder dollar. Vi får se hur mycket den sista filmen drar in, särskilt som Covid-19 problemet fortfarande inte har löst sig helt.

///

Jurassic World: Dominion kommer ut den 20 juni. Håll ögonen öppna för fler nyheter i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).