Jurassic World: Dominion släpper en 5-minuters prolog

Jurassic World: Dominion kommer på bio den 10 juni 2022, men redan nu finns det material att se på. Först släpptes det en minifilm där man fick se en familj som försvarade sin husvagn från en hungrig allosauros. Nu har det även släppts en prolog till filmen.

Handling

Prologen börjar med en titt på Krita-perioden, den sista dinosaurieeran och den period som Tyrannosauros Rex var det farligaste djuret. Vi får se hur dinosaurerna lever, med hjordar av betande växtätare som fridfullt äter sin mat, pterodoner som äter på ett kadaver och två stora köttätare, en av dem en T. Rex, som slåss mot varandra.

Vi kastas snabbt tillbaka till nutiden, där en T. Rex vandrar rakt in i en utomhusbiograf och börjar spridda kaos och panik. Efter henne flyger en helikopter med Owen Grady som passagerare. Han gör allt han kan för att skjuta henne med någon typ av pilliknande objekt, men han missar och T. Rexen går vidare utan att bry sig om de skrikande människorna hon lämnar bakom sig. Prologen slutar med att piloten noterar att hon inte kan springa för evigt.

Skådespelare

Chris Pratt och Bryce Dallas återvänder i huvudrollerna som Owen Grady och Claire Dearing. Återvänder gör också Daniella Pineda som Zia Rodrigues, Justice Smith som Franklin Webb och BD Wong som Dr Henry Wu. Dessutom kommer två karaktärer som var med i Jurassic World att komma tillbaka: Jake Johnson i rollen som Lowery Cruthers och Omar Sy i rollen som Barry Sembène. Nya skådespelare är Mamoudou Athie (The Get Down (2016-2017)), DeWanda Wise (She’s Gotta Have It (2017-2019)), Dichen Lachman (Altered Carbon (2018-)) och Scott Haze (Venom (2018)). Till alla nostalginördars glädje kommer även Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum att återvända i sina klassiska roller som Dr Alan Grant, Dr Ellie Sattler och Dr Ian Malcolm. Det är första gången sedan det första filmen som dessa tre karaktärer är med i samma film.

///

Håll ögonen öppna för fler Jurassic World: Dominion nyheter i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).