Life is Strange Remastered Collection kommer ut den 1 februari 2022

Square Enix har meddelat att Life is Strange Remastered Collection kommer att släppas den 1 februari 2022 till Google Stadia, PC, PlayStation 4, Nintendo Switch och Xbox One. Spelet kommer att inkludera finputsade versioner av Life is Strange och Life is Strange: Before the Storm. Samlingen går även att spela på PlayStation 5 och Xbox Series X/S via bakåtkompatibilitet.

Båda spelen kommer att ha finputsade karaktärer och miljöer och kommer även att ha fått deras spelmotor och ljuskvalité uppgraderade. Dessutom kommer Life is Strange att ha ansiktsanimationer med ännu bättre motion capture än förut. Before the Storm inkluderar originalversionens deluxe-innehåll, vilket består av olika klädstilar och Farewell-episoden.

Det var egentligen meningen att Life is Strange Remastered Edition skulle komma ut den 30 september, men spelet blev uppskjutet på grund av komplikationer med utvecklingen. Dessutom ville Square Enix undvika mer stress på personalen, eftersom de samtidigt håller på att göra finslipningarna på Life is Strange: True Colors.

Om Life is Strange och Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange och dess uppföljare, Life is Strange: Before the Storm, är episodiska äventyrsspel, det första utvecklat av Dontnod Entertainment och den andra av Deck Nine. Båda är utgivna av Square Enix.

Det första spelet, Life is Strange, består av fem episoder. Handlingen kretsar runt Maxine ”Max” Caulifield. Max är en fotostudent som upptäcker att hon har förmågan att spola tillbaka tiden när hon vill, och hur varenda en av hennes val kan rädda eller förgöra allt och alla i hennes liv.

Life is Strange: Before the Storm består av tre episoder. Handlingen utspelar sig före det första spelet och följer Chloe Price, som är en av huvudkaraktärerna i Life is Strange, och hennes förhållande med skolkamraten Rachel Amber.

Kommande TV-serie

Förutom de två spelprojekten håller även en TV-serie på att göras. Shawn Mendes är en av dem som gör musiken till serien, tillsammans med sin manager Andrew Gertler. De är båda partners i sitt produktionsföretag, Permanent Content.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).