Så funkar oddsen – Allt du behöver för att komma igång och tips för att bli ännu bättre

Odds och betting är ett bra sätt att öka spänningen i matcher och lopp för de flesta. Att komma igång med betting kan verka svårt i början. Men när du satt dig in i hur allt fungerar så kommer du snart komma underfund med det.

För den som är nybörjare kan det verka väldigt snårigt att satsa på odds. Man ska ha koll på många detaljer innan man satsar pengar på en match. Var inte rädd för att klicka dig runt på spelsidorna när du håller på att lära dig hur allt fungerar – du kommer inte att ha satsat pengar på något utan att du själv aktivt har valt det.

Välj spelsida utifrån odds

När du börjar leta efter bettingsidor är det stor sannolikhet att du kommer hamna på någon av de som har svensk licens. De är kopplade till strikta regler kring bonusar, spelgränser och är kopplade till spelpaus.se.

Om du istället tittar efter betting utan svensk licens hittar du många fler siter, och dessa erbjuder ofta generösa bonusar, fria spelgränser och du kan spela på betting och odds utan spelpaus.se. Det är inte ovanligt att oddsen skiljer sig från svenska sajter, speciellt på svenska matcher och lopp så där kan du även hitta bättre odds.

Vad är odds?

Det pågår ständigt analyser av data kring sannolikhet. En enorm mängd data kring statistik och alla andra fakta kring förutsättningar genererar sannolikheter för hur framtida utfall kan tänkas bli. utifrån dessa beräkningar kommer oddsen.

Lägst odds ger det utfall som har störst sannolikhet. Det vill säga om något lag är bättre än det ena, statistiskt sett, kommer det ge dig mindre pengar om du spelar på dem och de vinner. Skulle du däremot satsa på laget som anses ha mindre chans och de vinner – då finns möjligheten att vinna stort. En så kallad skräll.

Tänk på att bettingsajterna också ska tjäna pengar på verksamheten. Därför kan det vara bra att jämföra odds mellan olika sajter. Du kommer bli förvånad över hur mycket det kan skilja. Om man ändå har tänkt sig att vinna är det bättre att göra det till bästa möjliga odds!

Så satsar du!

När du första gången går in på en bettingsite kan det kännas svårt att förstå hur systemet fungerar. Det är mycket siffror och annan data som man ska ha koll på. Det brukar dock klarna ganska snart när man klickat runt lite. Börja med något som känns säkert och roligt mest för att se hur allt fungerar.

När du börjar få kläm på det kan du ta ut svängarna lite. Välj gärna att satsa på någon match eller händelse som du kan följa när den pågår.Antingen TV-sänt eller möjlig att streama. Det är den del av tjusningen att kunna känna spänningen under matchens gång istället för att bara få en notis i efterhand om ditt utfall.

Spela ansvarsfullt och satsa inte mer än du kan förlora. Spela gärna ihop med andra – det blir ett trevligt sätt att umgås!