Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name kommer ut den 9 november

Imorgon släpps äntligen det efterlängtade Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, det senaste tillägget till Yakuza-serien, som nuförtiden använder det ursprungliga japanska namnet Like A Dragon även i de engelska versionerna. Spelet är tillgängligt på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox X/S. Spelet utspelar sig före, under och efter Like A Dragon 7, och kommer att svara på vad Kiryu sysslade med som fick honom att korsa Ichiban Kasugas väg.

Handling

I The Man Who Erased His Name får vi än en gång följa Kazuma Kiryu, den ursprungliga protagonisten i serien. Efter att i Yakuza 6: Song of Life ha fejkat sin död för att skydda de han älskar har Kiryu skrivit ett kontrakt med Daidoji-gruppen. Han har blivit en av deras agenter, och under namnet Joryu måste han göra vad de beordrar honom. Men efter att en av hans uppdrag går åt skogen dras Kiryu in i en ny konflikt som kommer att tvinga honom att gå ut i ljuset igen.

Förutom gamla favoriter som Goro Majima, Daigo Dojima, Taiga Saejima och Ichiban Kasuga kommer vi att få möta helt nya karaktärer som gör sin debut i Like A Dragon, bl. a. patriarken Homare Nishitani III (spelad av Kim Jae-wook) och informanten Akame (spelad av First Summer Uika)

Spelelement

Spelaren kommer att kunna utforska både Sotenbori-distriktet i Osaka och Isezaki Ijincho-distriktet i Yokohama. I städerna kommer du, förutom att följa handlingen, kunna göra alla mini-spel som är en av anledningar till varför serien har så många fans: självklart är det karaoken som är pärlan av minispelen. Precis som i andra spel i serien kommer det även att finnas mängder med sidequests, vissa av dem kopplade till Kiryus förflutna, andra inte.

Olika stridsstilar

Kiryu kommer att ha tillgång till två olika stilar: Yakuza-stilen, som använder rå styrka och de tekniker som Kiryu har plockat upp genom åren, eller Agent-stilen, som lutar mer på snabbhet och precision med hjälp av high-techprylar.

///

Missa inte Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name imorgon!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).