Mad Max Furiosa blir ett år försenad

Mad Max Furiosa blir ett år försenad och kommer därför ut 2024 istället för 2023. Det har inte kommit ut någon officiell anledning till förseningen, men det lutar mot att vara på grund av Covid-19, som trots vaccinet fortfarande är ett problem på många ställen runt om i världen.

Mad Max: Fury Road

Filmen är en uppföljare till Mad Max: Fury Road (2015) och kommer att utforska Furiosas liv innan den första filmen. För de som har glömt är Furiosa krigaren som förråder Immortan Joe i ett försök att befria hans fem fruar, som hålls som sexslavar. Hon sluter sig samman med Max, spelad av Tom Hardy (Inception (2010)), och tillsammans ger de sig iväg mot Furiosas hemland.

Rollista

Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit (2020)) kommer att spela den yngre versionen av Furiosa. Även Chris Hemsworth (Thor (2011)) och Yahya Abdul-Mateen II (Candyman (2021)) kommer att vara med i filmen. Däremot kommer inte Charlize Theron (Fast & Furious 9 (2021)), som spelade Furiosa i Fury Road, att återvända i sin roll.

Regissören George Miller

Regissören George Miller har tidigare avslöjat att Furiosa kommer att utspela sig under en mycket större tidsspann än dess föregångare. Miller avslöjade också anledningen till att han valde Taylor-Joy att spela huvudrollen. Han såg henne för första gången i den kommande filmen Last Night in Soho och tyckte att hon var en intressant skådespelare. Under hennes provfilmning bad han henne att göra ”mad as hell”-talet från Network (1976) och blev imponerad av hur hon använde hans enkla anteckningar för att göra ett ännu bättre skådespeleri.

Ytterligare Mad Max-nyheter

Andra Mad Max-nyheter är att bilarna som var med i Fury Road kommer att bli sålda på auktion. Buden börjar alltid på 1 dollar, men det är nästan garanterat att de kommer att bli sålda för skyhöga priser. Budgivningen startar den 26 september och kommer att bli livestreamad.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).