Mario & Luigi: Brothership kommer ut den 7 november

De senaste åren har varit lite av en renässans för de Mario-spel som är mer fokuserade på berättelser än deras huvudserie, som främst fokuserar på plattformselement med väldigt simpla narrativ. För inte så länge sedan kom det ut nya versioner av de älskade klassikerna Paper Mario: The Thousand Year Door (som först kom ut på Gamecube) och Super Mario RPG (som först kom ut på SNES). Nu har Nintendo avslöjat att det kommer ett nytt spel i Mario & Luigi-serien, Mario & Luigi: Brothership.

Brothership var en av överraskningarna som gavs under Nintendo Direct nu i år. För alla oss fans som älskar de andra Mario & Luigi-spelen (ex: Paper Jam Bros, Dream Team, Bowser’s Inside Story och Partners in Time) är detta en extremt glad nyhet som ingen riktigt hade väntat sig, eftersom spelseriens utvecklingsteam, AlphaDream, gick i konkurs 2019. Nintendo har kommit ut med att några av de som jobbade på spelserien på AlphaDream innan det gick i konkurs har haft en hand i att skapa Brothership.

Om Brothership

Hittills har det inte kommit ut mycket detaljer utöver trailern, men vad som är tydligt är att mycket av spelmomenten från tidigare Mario & Luigi-spel kommer att användas, t. ex. RPG-strider med möjlighet för kombos mellan Luigi och Mario. Utanför striderna kommer det att vara plattformselement blandat med pussellösande.

Handlingen finns det heller inte mycket om, men i trailern sägs det att Mario och Luigi har blivit transporterade till en annan okänd plats och försöker nu att ta sig hem igen. Förutom bröderna kommer vi även att se andra klassiska karaktärer som Peach och Bowser, men vi kommer också att få möta helt nya karaktärer både som vänner och fiender.

///

Spelet kommer ut den 7 november nu i år. Håll utkik efter fler Brothership-trailers i framtiden. Som ett fan är jag själv väldigt spänd på vad Nintendo har kokat upp för Mario och Luigi den här gången!

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).