Morbius har släppt sin sista trailer

Morbius har precis släppt sin sista trailer, som visar mer av Michael Keatons karaktär än vad vi har fått se innan. Filmen kommer på bio den 1 april efter att ha blivit uppskjuten en lång tid på grund av covid-19.

Nästan två år försenad

Det var först meningen att filmen skulle komma ut i juli 2020, men blev flyttad till mars 2021, eftersom 2020 var den period då covid-19 slog till som värst. Efter det blev den flyttad ännu en gång till den 8 oktober 2021, och sedan ännu en gång till den 21 januari 2022. Men sedan kom Omicron-varianten och den skickades fram en sista gång till den 1 april. Förhoppningsvis kommer de fans som har väntat så länge äntligen kunna se filmen.

Skådespelare och regissör

Jared Leto spelar huvudkaraktären Michael Morbius, en doktor sökandes efter ett bot mot sin sjukdom, som blir en levande vampyr efter att en experiment går fel. I filmen kommer även Michael Keaton (Batman (1989)), Matt Smith (Doctor Who (2010-2020)), Adria Arjona (Pacific Rim: Uprising (2018)), Jared Harris (Chernobyl (2019)) och Tyrese Gibson (Fast & Furious 7)). Filmen är regisserad av Daniel Espinosa (Life (2017)).

Morbius

Morbius är baserad på Marvel-serien med samma namn. Han skapades av Roy Thomas som en av Spider-Mans fiender i The Amazing Spider-Man #101, som kom ut i oktober 1971. Trots att han skapades som en superskurk blev han så småningom en antihjälte som oftast väljer att suga blod av de som förtjänar det. Men på grund av hans vampyriska natur ställs han ibland mot antingen Spider-Man eller vampyrjägaren Blade.

Han har en lista av superkrafter, många av dem klassiska för en skurk med vampyrtema: han kan flyga, har superstyrka, supersnabbhet och kan läka snabbt. Han har också samma svagheter som den klassiska vampyren: extrem blodlust och en känslighet för solljus.

///

Om det inte sker några ytterligare förseningar kan ni äntligen se Morbius den 1 april! Se fram emot det!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).