Nintendo Switch har sålts i över 55 miljoner exemplar

Det har nu gått tre år sedan Nintendo Switch lanserades och konsolen fortsätter att sälja bra. Efter mars låg försäljningsnivån på 55,7 miljoner sålda kopior över hela världen. 4,2 miljoner kopior såldes bara under mars det här året, mycket på grund av att det var då länder började gå in i karantän för corona-viruset, vilket innebar att fler människor behövde roa sig i sina hem.

TV-spel spelas över hela världen, men vissa områden visar mycket mer försäljning än andra. Nordamerika ligger i topp med ca 20,61 miljoner sålda kopior. Efter det kommer Europa med 14,3 miljoner och Japan med 13,4 miljoner. Intressant att notera är att trots att Japan bara är ett enda land medan Nordamerika och Europa är kontinenter lyckas regionen ändå komma på tredje plats. Detta beror antagligen på två anledningar: 1. TV-spelskulturen är annorlunda och att spela TV-spel därför en mycket mer socialt accepterat hobby där. 2. Nintendo är ett japanskt företag.

5 mest populära Switch-spelen

De fem mest populära Switch-spelen har sammanlagt sålt ca 95,8 miljoner kopior. På första plats ligger Mario Kart 8 Deluxe med 24,7 sålda kopior och på andra plats ligger Super Smash Bros Ultimate. Båda två är sällskapsspel med många framgångsfulla föregångare, så det är inte förvånande att de är de mest köpta Switch-spelen, särskilt nu när vi måste hålla fysiskt avstånd till varandra.

Platserna tre-fem följer en liknande trend. På tredje och fjärde plats är Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey med 17,4 miljoner kopior vardera och på femte plats ligger Pokémon Sword/Pokémon Shield med 17,3 miljoner kopior. Alla tre är del av några av Nintendos mest kända spelserier och har extremt många hardcorefans. Att de alla tre är kritikerrosade är också en anledning till att de har sålt så mycket.

///

Om det finns någonting som man kan se i de här siffrorna är det att Nintendo är bra på att hålla liv i sina klassiska serier!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).