Ny promotrailer till Scream 5 har kommit ut

Det har kommit en ny promotrailer till den senaste filmen i Scream-serien: Scream 5. Filmen kommer ut på bio den 14 januari nästa år.

Den senaste promon spelar korta ljudsnuttar från skådespelarna och teamet med klipp från filmen i bakgrunden. Kevin Williamson, som skrev de fyra första filmerna och som är producent i den femte, beskriver hur filmen återkopplar de nya skådespelarna med de gamla. Huvudrollsinnehavaren Melissa Barrer avslöjar att hennes karaktär Sam är Ghostface-mördarens nya offer. Courtney Cox, som var med i den första filmen, säger att hon knappt kan tro sina ögon när hon ser hur chockerande vissa av scenerna är i filmen.

I rollistan finns även Neve Campbell (Scream (1997)), David Arquette (Scream), Jack Quaid (Hunger Games (2012)) och Jenna Ortega (The Babysitter: Killer Queen (2020)). Filmen är regisserad av Tyler Gillett och Matt Bettinelli-Olphin, duon som var huvudansvariga för skräckkomedin Ready or Not (2019).

I en tidigare intervju nämnde Campbell att hon först var tveksam över att återvända till filmserien. Scream skapades av Wes Craven, som gick bort 2015. Hon hade stor respekt för Craven och trodde inte att efterföljande filmer kunde bli bra utan hans närvaro. Hon övertygades dock genom ett brev som Gillett och Bettinelli-Olphin skrev till henne, där de förklarade att Craven var inspirationen bakom varför de valde att bli regissörer och att inte ville göra något hellre än att hylla honom.

Scream-serien

Scream har haft tre konstanta element under hela sin filmserien: en förståelse för skräckgenren och alla de regler som har uppkommit under 100 år av skräckfilm, en mördare som bär på den ikoniska Ghostface-masken och karaktären Sidney Prescott. Den första filmen kom ut 1997 och blev snabbt en kulthit. Det var egentligen meningen att filmserien skulle stanna vid en trilogi. Tio år efter att den tredje filmen hade kommit ut bestämde sig dock Craven för att göra ytterligare filmer.

///

Håll ögonen öppna för mer nyheter om Scream 5!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).