Ny version av Snake

Den första september kommer app-studion Susapp släppa Alfasnake, vilket är deras deras första spel. Alfasnake en rolig blandning av två välkända spel, Alfapet och det klassiska Snake spelet från Nokia 3310 och därav namnet.

Spelet går ut på att samla så många bokstäver som möjligt på samma sätt som frukter i klassiska Snake. Bokstäverna dyker upp två om två så spelaren har möjlighet att välja vilka bokstäver de vill ha. Sedan när spelaren antingen åkt in i sin egen svans eller väggen är det dags att bilda ord med de insamlade bokstäverna. För klara en nivå behöver orden uppfylla vissa krav, på nivå 4 behöver man skriva två ord på minst tre bokstäver varav ena ordet ska börja på ”A”.

alfasnake

Låter det enkelt?

Det blir svårare för varje nivå, till exempel på nivå 18, måste spelaren bilda tre ord med minst sex bokstäver styck varav ett ska innehålla GK någonstans i mitten. Spelet är enkelt att lära sig men svårt att bemästra. Skriv långa ord och hamna på en av de fyra topplistorna, högsta poäng för ett ord, högsta poäng för en nivå, mest insamlade brickor för en nivå och längsta ordet. Just nu pågår en tävling för de som betatestar Alfasnake, där spelaren som toppar Högsta poäng för ett ord vid lanseringen vinner ett Alfapet.

Testa spelet redan nu i Beta innan alla andra via den här länken.

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.