Nya Goosebumps-serien kommer till Disney+ under Halloween

De flesta av oss som var barn på 90-talet har åtminstone hört talas om R. L. Stines bok-serie Goosebumps, eller Kalla kårar som den kallades i Sverige. Med tanke på att det finns väldigt lite skräcklitteratur riktat mot unga tonåringar där allting inte alltid slutar bra för huvudkaraktären i slutet av boken, precis som i skräcklitteratur för vuxna, blev bokserien ett kultfenomen under den tid som böckerna lanserades.

Med bokseriens succé skapades det även en TV-serie skapad av Fox Kids med samma namn. Trots att TV-serien inte fick lika bra kritik som böckerna den baserades på gjordes det ändå 74 episoder utspridda på fyra säsonger från 1995 till 1998.

Över tjugo år senare kommer nu Disney att göra sin egen filmserie baserad på R.L. Stines böcker. Serien kommer ut på Disney+ den 13 oktober. De hoppas både fånga in de vuxna som tittade på serien eller läste böckerna på 90-talet och en helt ny generation av ungdomar som kanske inte har hört talas om Stines berättelser förut.

Handling

I den nya serien får vi följa en grupp på fem högstadieelever när de ger sig av på en resa fylld av mysterium för att undersöka det tragiska dödsfallet av en tonåring vid namn Harold Biddle, som dog för över 30 år sedan. Under resans gång upptäcker de att alla deras föräldrar döljer mörka hemligheter i deras förflutna.

Släpps under Halloween

De första fem episoderna kommer att släppas samtidigt under Disney+:s Hallowstream. Samma datum kommer dessutom kommer två första avsnitten också att visas på Freeform som del av deras årliga 31 Nights of Halloween. Förutom Disney+ kommer serien även att finnas på Hulu.

Skådespelare

På Goosebumps rollista finns Justin Long (Barbarian), Rachael Harris (Lucifer), Zack Morris (EastEnders), Isa Briones (Star Trek: Picard), Miles MacKenna (Guilty Party), Ana Yi Puig (Gossip Girl) och Will Price (The Equalizer).

///

Förutom Goosebumbs kommer Disney+ att visa andra Halloween-projekt under oktober månad. Gå till streamingsajten för att ta reda på vilka som kan vara för dig!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).