Påskiga filmer

Påsken är här och det innebär kanske stora mängder av både godis och mat. I väntan på ett besök av påskharen så vill vi på Spel och Film bjuda på ett påskägg. Vad passar inte bättre än att ladda upp med några riktigt bra påskfilmer under den kommande ledigheten?

Här kommer därför ett påskägg fyllt med härliga filmer i alla smaker och färger från oss på Spel och Film.

Lotta på Bråkmakargatan
Ikoniskt blir det när Astrid Lindgrens figur Lotta på Bråkmakargatan firar påsk. Kanske ett barndomsminne för många? Vi får inte bara se när Lotta firar påsk utan hur hon räddar den. Det här är ett återbesök som är värt att göra varje påsk, oavsett ålder. Låt nostalgin flöda och hälsa på Lotta på Bråkmakargatan i påskdagarna.

Ben-Hur
Kanske vill du göra en resa bakåt i tiden i påsk? Destination Jerusalem? Då är Ben-Hur (2016) rätt film för dig. Judiske ädlingen Judah Ben-Hur blir falskt anklagad för ett mord. Priset för detta blir ett liv som galärslav. När Ben-Hur äntligen blir fri så är det den ljuva hämnden som väntar. En film som fått lite si och sådär kritik men med lite tid över, varför inte följa denna hämndaktion?

Vem satte dit Roger Rabbit? (Who Framed Roger Rabbit)
Här kommer en riktig klassiker från 1988 som delvis är animerad. Bakom filmen finns ett samarbete mellan stora aktörer som Disney, Steven Spielberg och Robert Zemeckis. Privatdetektiven Eddie får ett uppdrag, nämligen att skugga kaninen och filmstjärnan Roger Rabbits fru, Jessica. Har hon varit otrogen mot sin man? En svår fråga och inte lättare blir det av att Eddie inte är så förtjust i tecknade figurer. En fartfylld film med lite av allt!

Hopp (Hop)
Påskens alldeles egna film måste vara Hopp från 2011. Kanien EB älskar att spela trummor men hans far har andra planer för honom, att anta rollen som påskharen. EB blir olyckligtvis påkörd av en bil. Fred som ansvarar för denna olycka tvingas ta hand om EB, något som inte är allt för enkelt. Om du älskar påsken så kommer du med stor sannolikhet älska den här filmen. Det kan inte bli mer påsk!

En dans med dej (Easter Parade)
Är du mer för musikaler, då finns det en film för dig med. En dans med dej handlar kort och gott om karaktären Don som blir av med sin danspartner och bestämmer sig för att få tag på en ersättare. Här bjuds det på dans och sång, med bland annat Judy Garland. En film som passar utmärkt till påsk!

Hoppas att du hittade en film i din smak från detta filmpåskägg. Med detta önskar vi på Spel och film alla en glad påsk!

Om Hedda 9 artiklar
Hedda Lundborg är en kreativ chokladfantast som till vardags slukar diverse tv-serier och filmer. På fritiden dansar hon gärna men skippar helst promenader. Det vackraste språket enligt henne är italienska och men hon har varken haft tid eller ork att lära sig det.