Ny film om Ben Hur

Charlton Heston är inte bara känd för sin huvudroll i Apornas Planet. Långt innan han gav sig av till aporna spelade han huvudrollen som Ben Hur i långfilmen med samma namn. 

Ben Hur var på alla sätt en episk film och när den hade premiär 1959 spelade filmen in nästan 100 gånger sin budget – på första visningen … Över 100 000 kostymer användes och hela 8 000 statister medverkade.

Ben Hur är dessutom en av tre filmer som lyckats kamma hem hela 11 Oscars. Kanske är det därför som vi får se en nyinspelning först nu, med Jack Huston i huvudrollen som Ben Hur.

Trailern till nyinspelningen hittar du nedan. Vad tror du, kommer den nya filmen bli lika bra som den gamla? Effekterna kommer säkerligen vara betydligt mer avancerade, men frågan är om det blir mer effekter än skådespeleri… En stor skillnad från 1959-års version är att Jesus kommer att ha en betydligt större roll i nyinspelningen, vilket också är temat i boken som filmerna baseras på.  Lew Wallace skrev Ben-Hur: A Tale of  the Christ 1880 och boken beskrevs som en av de mest inflytelserika böckerna för kristendomen under artonhundratalet. Det passar förstås en amerikansk film, där man allt som oftast verkar vilja ”bevisa” att Jesus finns genom att berätta om honom.

 

benhur

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

4 trackbacks/pingbacks

  1. Påskiga filmer - Spel och Film
  2. Påskiga filmer – Carling Creations
  3. The Binding of Isaac - 2011 - PC - Spel och Film
  4. The Binding of Isaac – 2011 – PC – Carling Creations

Kommentarer är stängda.