Pool släpps digitalt för både hyr och köp den 15 maj

Fredagen den 15 maj kommer den svenska långfilmen Pool att släppas digitalt för både att hyra och köpa. Filmen kommer att vara tillgänglig på alla större plattformar, men kommer inte att vara tillgänglig på iTunes förrän den 18 maj. På Draken Film kommer man även att kunna se det 20 minuter långa samtalet mellan Per Hagman, författaren av boken som filmen är baserad på, och Fredrik Strage om Pers roman.

Handlingen

Franska rivieran har 270 soldagar om året men längs stränderna är det mörkt i många hjärtan. Svenske Johan hänger i Nice och försöker komma på vad han ska göra med sitt liv. Minnen av en destruktiv tonårsromans plågar honom. En dag flyttar han in hos Celeste, en avdankad filmstjärna med alkoholproblem och svår åldersångest. Johan låter sig försörjas av henne i utbyte mot sex och inser att han håller på att bli en gigolo, ungefär som vännen Kurt som ligger med Celestes make Jules – en man med ett fetischistiskt förhållande till övervakningskameror.

Skådespelarna och regissören

Niclas Gillis (regissör: Hold Me Down (2017)) spelar Johan, Natacha Guyon (Mona and I (1989)) spelar Celeste, David Asavanond (The Protector (2005)) spelar Jules, Nino Wongchaiseree spelar Kurt, Jimmy Welleby (The C Word (2014)) spelar Balthazar och Moa Garpendal (The Girl with the Dragon Tattoo (2011)) spelar Johans ungdomskärlek Anneli.

Anders Lennberg har fyllt upp många av de viktiga bakom kulisserna-rollerna. Han har både skrivit manuset och regisserat Pool. Dessutom är han en av filmens producenter. Han har innan regisserat filmen Same Same (2017) och flera avsnitt av den klassiska TV-serien Rederiet mellan 94-95.

Boken

Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Per Hagman och utgiven 1993. Han har även skrivit romanerna Cigarett (1991) och Vänner för livet (2010).

///

Pool kostar 39 respektive 49 kr (SD/HD) att hyra och kostar 119 kr att köpa på Google och iTunes, 129 kr på Viaplay och 139 kr på Anytime.

Pool kommer digalt den 15 maj. Missa den inte!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).