Global statistik över TV-spelsköp och TV-spelstid

Corona-viruset har slagit hårt mot underhållningsindustrin. Filmproduktioner har fått pausa, spelkonventioner har ställts in, och både biografer och konserthallar har fått slå igen. Men det finns några områden som tvärtemot har ökat extremt sedan folk började gå i karantän. Ett av dessa är köpet av TV-spel.

All statistik refererar till veckan mellan den 16 och 22 mars och kommer från GoldenCasinoNews.

Globalt TV-spelsköp

Det globala TV-spelsköpandet ökade med över 63%. Mer än 4,3 miljoner spel blev sålda över hela världen. Köpet av konsolspel gick upp med en svindlande 155%, vilket gjorde det till den näst mest åtrådda speltypen. Den största anledningen till den extrema ökningen var att både Animal Crossing: New Horizons och DOOM: Eternal kom ut under den veckan, men även utan dessa populära titlar ökade försäljningarna med 10,8% i jämförelse med den föregående veckan.

Statistik visar att försäljning av digitala spel ökade med 52,9%. Mer än 2,7 miljoner spel laddades ner. Det är beräknat att den digitala spelindustrin nådde upp till 10 miljarder dollar i mars, vilket är den största månadsvinsten någonsin.

Global TV-spelstid

Folk köpte inte bara fler spel, de lade också ner mer timmar på att spela dem. TV-spel är ett bra sätt att hantera karantänen, så det är inte konstigt att dessa siffror har ökat markant de senaste månaderna.

Amerikaner spenderade cirka 45% mer tid på att spela TV-spel i mars och hade den största ökningen. Franska spelare låg tvåa med en ökning på 38%, engelska spelare var trea med 29% och Tyskland fyra med 20%.

///

Dessa siffror ger visst hopp för framtiden. Trots att det är svårt för underhållningsbranchen att gå framåt med nya filmer och spel gör karantänen att folk köper fler ’gamla’ filmer och spel för att roa sig, för att inte tala om de digitala underhållningsområderna som Netflix och Steam.

Underhållningsbranschen må ha tagit en smäll, men den kommer att överleva. Tills dess att allt är som vanligt igen: handla endast en gång i veckan, tvätta händerna noga efter att ni har varit ute och spela TV-spel!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).