Popcorn på svenska biografer

Vilket sorts tilltugg väljer du när du ska gå på bio? För många är popcorn nästan synonymt med bio och snart är det trettio år sedan popcornen klev in på de svenska biograferna. 

Popcorn har förvisso funnits i flera tusen år, i Mexico poppade man popcorn redan 3 600 år före vår tideräkning. Men i Sverige fick de sitt intåg på biograferna 1987 och det kommer SF att fira hela 2017. Start sker på den internationella popcorndagen, som är den 19:e januari.

popcorn

Den som är sugen på att tävla kan besöka sf.se/popcorn30 där det ska gå att skicka in sina favoritcitat och få en chans att få dem på en riktig bägare i SF’s nya sortiment. Undertecknad vet redan vilket citat som ska skickas in. Eller åtminstone från vilken film… They’re commin out of the…

Vad äter du helst när du ser på film?

View Results

Loading ... Loading ...
Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.