Recension: Good Kids (2016)

Good Kids

6

Handling

6.0/10

Skådespelare

6.5/10

Stämning

6.0/10

Ljud och musik

5.5/10

Effekter

6.0/10

Fyra ungdomar som ägnat sig åt att plugga och sköta sig inser plötsligt att de missat något. Good Kids är en komedi med en aning svart drama. 

Jag har alltid varit skeptisk mot filmer som har en text som säger ”från skaparna av…” eller ”i samma anda som…”. En film som inte kan stå på egna ben har problem redan från början. I Good Kids fall är det från skaparna av American Pie, och det märks. Samtidigt som det på ett sätt är trist att texten behövs så fyller den faktiskt en funktion. Du vet precis vad du har att vänta dig.

För precis så är det. Good Kids är American Pie i ett annat format. Humorn är nästan exakt likadan och ungdomarna i filmen (som spelas av Zoey Deutch, Nicholas Braun, Mateo Arias och Israel Broussard) kunde lika gärna ha spelat i valfri American Pie-film. Deras längtan efter att få festa, ha sex, supa och så vidare, är samma sorts tonårsbaksmälla vi sett i liknande filmer. Om och om igen. De har pluggat hårt men vill inte längre vara de duktiga. Fast de har ingen erfarenhet av hur man ska göra när man kommer till en fest.

Därmed inte sagt att Good Kids är en dålig film. Den är rätt medioker, kommer inte med mycket nytt (förutom möjligtvis när Ashley Judd dyker upp som ett rovdjur med siktet inställt på en av de unga männen och därigenom vänder upp och ner på gamla mansroller) och har inte skämt som man ramlar ur soffan för. Men det är ändå en rätt okej film att se tillsammans med några ungdomar som lyckats slita sig från sina mobiler, mest för att faktiskt kunna visa att det har sina fördelar och nackdelar att vara plugghäst. Det har också sina fördelar och nackdelar att vara den som festar jämnt. Och i slutändan vinner faktiskt den som kan få ett jobb och behålla det.

Fakta Good Kids

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio
Bild: 16:9 Widescreen, HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 86
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2017-01-09
Originaltitel: Good Kids
Regissör: Chris Mccoy

 

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.