2016 års bästa filmer

The Purge: Election Year

2016 var ett bra science-fiction-år, även om det ändå inte var det allra bästa filmåret blev det en hel del filmer som gjorde bestående intryck. Här är Spel och Films topplista över 2016 års bästa filmer.

10. The Purge: Election Year
The Purge: Election Year
Det går inte att bortse från att The Purge-serien är obehaglig, men det är ändå en film som gjorde intryck.

9. Star Trek Beyond

Left to right: Chris Pine plays Kirk, Sofia Boutella plays Jaylah and Anton Yelchin plays Chekov in Star Trek Beyond from Paramount Pictures, Skydance, Bad Robot, Sneaky Shark and Perfect Storm Entertainment

Inte den bästa Star Trek-filmen, men inte den sämsta heller. Chris Pine kändes lite trött som kapten Kirk, och mycket gick på tomgång. Ändå en klart visuellt tilltalande film.

8. Warcraft

Betydligt bättre än vad jag hade väntat mig. Snygga animeringar blandad med en rätt okej story.

7. X-Men: Apocalypse

Storartad, megalomanisk, avslutning på trilogin om de unga (yngre) kryssmänniskorna.

6. Captain America: Civil War

Captain America: Civil War
© Marvel 2016

Jag kan inte låta bli att gilla Captain America, även om han är en av de mest präktiga superhjältarna som existerar. På ett bra sätt. Ett inbördeskrig satte fart på konflikterna.

5. 10 Cloverfield Lane

John Goodman as Henry; Mary Elizabeth Winstead as Michelle; and John Gallagher Jr. in 10 CLOVERFIELD LANE; by Paramount

John Goodman kan fortfarande. Inte minst överraska i en minst sagt klaustrofobisk film.

4. Deadpool

Det var länge sedan jag skrattade så här mycket till en superhjältefilm. Men Ryan Reynolds visade att han hade oanade talanger.

3. Captain Fantastic

Captain Fantastic var verkligen fantastisk. Viggo Mortensen imponerar stort!

2. Arrival

Amy Adams as Louise Banks in ARRIVAL by Paramount Pictures

Att se en film som Arrival är som att hitta mandeln i gröten, en oväntad pärla bland alla sandfyllda musslor. Bättre sci-fi får man leta efter, med undantag av plats 1.

1. Rogue One

Rogue One: A Star Wars Story..(Felicity Jones)..Ph: Film Frame..© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Den kanske största anledningen till att Rogue One slår Arrival är farten, samtidigt som det var ett svårt beslut.

 

Fler Filmspanare har listat 2016 års bästa filmer:

Jojjenito

Fiffis Filmtajm

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

4 kommentarer

  1. Allt för många filmer jag ännu inte sett. Men även om jag bara hade sett Warcraft hade den ändå inte platsat på min lista 🙂 Din etta var som sagt dock en mycket positiv överraskning.

    • Ska bli spännande att se vad som platsar när du väl känner dig redo. Jag har funderat en del över det här med listorna, årslistorna i all ära, men jag lutar mer och mer åt att jobba mer med min topp 100. Precis som du säger så finns det alltid en hel del filmer man inte sett, och att jobba med år för år blir rätt mycket jobb. Då är det bättre att ha 100 filmer att revidera, även om årslistorna är kul så blir de bara tillfälliga avtryck i tiden. På något sätt.

  2. Har sen en del av filmerna på din lista (8 och tio saknas). Jag filmar på min lista lite smått och vi har nog bara ett överlapp, Captain Fantastic men de tre superhjältefilmerna gillade jag.

2 trackbacks/pingbacks

  1. 10 i topp: Filmer 2016 | Jojjenito – om film...
  2. FILMÅRET 2016

Kommentarer är stängda.