Queen släpper mobilspel för att fira bandets 50-årsdag

Eftersom det nu är 50 år sedan rekryteringen av John Deacon 1971 slutförde Queens klassiska line-up hade bandet hoppats kunna fira detta med sina fans. Oturligt nog kan de inte ha turnéen de egentligen hade planerat på grund av Covid-19. Detta betyder dock inte att detta historiska år inte kommer att firas! Som plåster på såren lanserade Queen den 1 mars sitt Rock Tour mobil-spel, för att ge sina fans chansen att fira året. Spelet är tillgängligt på både Android och iOS.

Om spelet

Ge dig ut på en musikalisk resa för att återupptäcka historien om världens mest ikoniska rockband. Spela de största hitsen vid historiska spelplatser. Skapa dina egna scenföreställningar med unika animationer och legendariska dräkter. Samla exklusiva bilder från Queens officiella arkiv!

-Spela dina favoritlåtar bland över 20 officiella sånger från de bästa albumen, t. ex. Bohemian Rhapsody, Keep Yourself Alive, We Will Rock You, I Want to Break Free, We Are The Champions och många fler!

-Utmana din musikförmåga i detta roliga och intuitiva mobilspel. Vare sig det är gitarr, trummor, sång eller bas som är din grej är det bara att trycka på plattorna när de flyger förbi för att skapa några av de mest minnesvärda låtarna på mobil!

-Håll igång rytmen under hela spelet för att skapa galna kombinationer. Samla ihop så många poäng du kan innan låtarna tar slut!

-Blända publiken med officiella outfits och anpassningsbara accessoarer som du kan låsa upp och välja att ta på dig inför varje föreställning.

-Spela dina sånger på den ena ikoniska arenan efter den andra på platser som London, Tokyo, Houston, Buenos Aires, Rio de Janeiro och många fler.

-Lås upp och samla intressanta nördfakta och exklusiva bilder av Queen från det officiella Queen-arkiven.

-Du kan ladda ner spelet gratis med 3 hela låtar och 30 sekunder på resterande låtar. Vill du uppleva spelet till fullo så får du göra ett köp inuti appen. Här är länkarna till de olika versionerna på Apple App Store och Google Play.

///

Queen planerar att ha en konsert när väl Covid-19 är över. Håll ögonen öppna för mer nyheter om detta!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).