Recension: Bohemian Rhapsody (blu-ray)

bohemian rhapsody

Efter att ha sett Bohemian Rhapsody på bio har jag också fått chansen att se filmen om Freddie Mercury och Queen på blu-ray.

Gillar du Queen och Freddie kommer du givetvis att gilla även blu-ray-versionen av Bohemian Rhapsody. Dessutom har blu-ray-skivan en hel del intressant bonusmaterial, något som verkar bli allt mer sällsynt. Inte minst hela Live Aid-scenen, som inte har visats i sin helhet på bio, är väl värd att se.

Jag kommer inte gå igenom hela filmen i den här recensionen, utan mer fokusera på skillnaderna. Du kan läsa hela recensionen av bioversionen om du klickar på den här länken.

En sak som alltid brukar tappa mellan bio och blu-ray är eventuella överraskningar i handlingen, och det gäller även den här gången. Men samtidigt kände jag till rätt mycket av historien om Queen och Freddie, även om det var några överraskningar första gången jag såg filmen. Nu är handlingen ett rejält stycke musikhistoria och det är för både handling, musik och karaktärerna man vill se filmen.

Vid en andra titt blir det lite längre transportsträckor mot mitten av filmen, men likväl är Bohemian Rhapsody lika sevärd. Slutscenen blir inte ens i närheten av så mäktig som den var på bio, men å andra sidan får du en chans att se den i sin helhet. Missa inte den delen av extramaterialet.

En annan fördel är att andra gången jag ser filmen lägger jag märke till fler detaljer och en sak är helt säker – Bryan Singer har lyckats oerhört väl med dialogen. Vid andra titten kan jag koncentrera mig lite mer på inte bara vad som sägs utan också hur det sägs.

Det blir också uppenbart att filmen kunde ha lagt lite mer vikt vid Freddies kamp mot sig själv, även om det hade inneburit att filmen gått upp mot tre timmar hade det inte gjort något – jag tror alla fans skulle vilja se det.

Likväl, klart sevärd och lika bra som första gången.

Betyg: 4/5

Köp filmen på CDON

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

  1. Ni vann Bohemian Rhapsody - Spel och Film

Kommentarer är stängda.