Recension: Deep Rock Galactic (PC)

deep rock galactic

Deep Rock Galactic är ett 1-4 co-op, FPS spel. Där jag personligen uppskattade fler spelare mer än att köra ensam. Detta eftersom det utvidgade möjligheterna i spelet då varje spelare kan välja mellan fyra karaktärer. Men även ni som gillar att köra singleplayer kommer uppskatta spelet då det går lika bra att köra själv.

Spelet börjar med att du blir utskjuten från ett rymdskepp ner till en planet där du sedan kommer ut i ett grottsystem där du får lära dig utforska grottor, utvinna mineraler och slåss mot monster. Jämfört med spel likt subnautica trodde jag först att det skulle vara svårt att skapa grottor som är intressanta och gör det roligt att utforska. Men efter att ha spelat ett tag tycker jag Ghost Ship Games har lyckats väl med både grafik och varierande miljöer där även musiken ger en grottliknande känsla. Dock kan musiken komma att upprepas under spelets gång, vilket kan ge en liten entonig känsla.

deep rock galactic

På tal om upprepningar, är nog det enda negativa med Deep Rock Galactic att efter ett tag så känns spelet likadant. Du får ett uppdrag – Kommer till grottan, hämta X eller finn Y, ta dig tillbaka. Det som hade gjort spelet mer intressant för mig vore om man fick en story eller liknande som förklarade vad man gjorde och varför.

En av sakerna som gör spelet intressant är att varje karaktär har en level samt en arsenal av vapen / utrustning som man kan uppgradera. Detta gör att man får en känsla av progression som annars hade fåtts av en story eller liknande. Exempelvis börjar en av karaktärerna med en SMG som jag efter en stund har möjlighet att utveckla storleken på magasinet eller skjuta snabbare beroende på hur jag vill spela.

Jag tror ändå att om man har en fallenhet för FPS och gillar att utvinna mineraler kommer tycka om Deep Rock Galactic. Spelet har en riktigt bra grafik, nästan en lugn känsla när det inte kommer monster och tillsammans med fler spelare kan man ha riktigt kul.

Spelet ligger just nu på 29,99€ på steam och personligen tycker jag att spelet verkligen är värt pengarna för vad du får ut av det. Dessutom är det ett bra community – började få hjälp av andra spelare innan jag ens spelat en timma.

Avslutningsvis anser jag att det är ett underhållande spel med bra grafik samt musik men det kan bli upprepande och entonigt att köra själv.

Betyg: 4/5

Fakta Deep Rock Galactic

Recenserat på: PC (Steam)
Finns också till: Xbox One, PC Windows 10

Officiell hemsida.