Recension: The LEGO Batman Movie (2017)

The LEGO Batman Movie

Cirka 199 SEK
6.9

Handling

6.5/10

Skådespelare

6.5/10

Stämning

7.5/10

Ljud och musik

7.0/10

Effekter

7.0/10

Blanda LEGO med valfri superhjälte och du har ett vinnande koncept – åtminstone på spelkonsoler. Nu görs det även film på samma tema och vi ger dig recensionen av The LEGO Batman Movie. 

Första gången jag stötte på konceptet med att blanda LEGO och kända filmfigurer i ett spel var när LEGO Star Wars kom ut 2005. Den gången var det Xbox jag spelade och tyckte att det var riktigt kul, särskilt när jag spelade ihop med mina barn. Och som alltid är det i sällskap med barn LEGO blir som bäst. LEGO Star Wars följdes av ytterligare Star Wars-spel, varpå även Indiana Jones och Batman dök upp i LEGO-datorspel.

Men att göra en film med LEGO-figurer… Nja, jag var rätt tveksam när jag satte mig framför The LEGO Batman Movie. Men konstigt nog är det rätt kul, inte minst på grund av att regissören Chris McKay har lyckats ha rätt blandning av distans till den mörka riddarens originalhistoria och rätt sorts humor. Det är inte så att jag skrattar brallorna av mig, men det är lättsamt och det går att följa hyfsat med i det snabba tempot medan plotten utvecklas.

the LEGO Batman Movie

Det är inte heller en vansinnigt avancerad berättelse. Batman skyddar Gotham från alla superskurkar, särskilt sin ärkefiende Jokern som han inte vill erkänna som sin ärkefiende, samtidigt som han är så känslomässigt avtrubbad att han inte har några känslor för någonting. Vilket, när han inser det, blir ett problem och en rejäl utmaning.

Animationerna är snygga, glassiga och skapar en bra Batman-känsla, men det blir ibland lite för lite LEGO-bitar. Jag har gärna sett lite mer LEGO, men å andra sidan är jag uppväxt i en tid då LEGO faktiskt bestod av många bitar och inte några få stora bitar.

Gillar du LEGO och Batman är The LEGO Batman Movie definitivt någonting för dig. Gillar du bara Batman och inte vill ha din superhjälte förstörd (som i Batman v Superman) ska du förmodligen undvika The LEGO Batman Movie. Trots allt blir det rätt tramsigt och den mörka riddarens image blir lika förstörd som bilden av superskurkarna. En perfekt familjefilm med andra ord.

Missa inte att vi snart kommer att tävla ut tre exemplar av The LEGO Batman Movie på blu-ray!

Fakta The LEGO Batman Movie

REKLAM. Köp The LEGO Batman Movie på CDON. Klicka på bilden ovan så kommer du direkt till CDON.

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1 Swedish
Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Längd (min): 90
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2017-06-26
Regissör: Chris Mckay
Åldersgräns: 7 år

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 kommentarer

  1. Vill du se mer legobitar kan jag rekommendera den första LEGO-filmen om du inte redan har sett den. Jag upplevde också den som något mindre hysterisk, LEGO Batman fick mig att känna mig väldigt gammal 😉

4 trackbacks/pingbacks

  1. Tävla och vinn The LEGO Batman Movie - Spel och Film
  2. Tävla och vinn The LEGO Batman Movie – Carling Creations
  3. Ni vann The LEGO Batman Movie på Blu-ray - Spel och Film
  4. Ni vann The LEGO Batman Movie på Blu-ray – Carling Creations

Kommentarer är stängda.