Recension: Seed of Evil (PC)

seed of evil

Seed of Evil är den första expansionen till Mutant Year Zero, och vem kan motstå en expansion med en eldsprutande älg?

I den här recensionen går jag inte igenom grunderna i spelet, vill du veta mer kan du med fördel läsa vår recension av Mutant Year Zero.

Seed of Evil tar vid där grundspelet slutade. The Elder har lämnat arken och våra hjältar är på jakt efter honom. Här och där syns mystiska röda rötter och mer av den varan ska det bli. Seed of Evil följer utvecklingen av grundstoryn väldigt väl och det känns att spelutvecklarna vill fördjupa berättelsen.

I fokus finns de muterade djuren, som snart får sällskap av Big Khan, en eldsprutande älg. Som tur är, hans förmågor behövs. Seed of Evil är precis lika svårt som grundspelet, och ibland känns det lite för svårt. Lite för mycket fokus på svåra strider istället för rollspelande sänkte betyget även för grundspelet, och så är det även med expansionen.

Jag gillar att samma karta används, men med nya platser att utforska. Jag hade gärna sett möjligheten att skapa sin egen karaktär, och det hoppas jag verkligen kommer i framtida expansioner. Visst är det bra med en stark story som är knuten till vissa rollpersoner, men själva tjusningen med rollspel är att kunna skapa och skräddarsy sin hjälte.

Miljön är dock oslagbar. Jag gillar att bara smyga runt i barrskogarna och leta det skrot som går att byta mot vapen och andra tillbehör. Arken är inte densamma som sist, det har skett en del mindre förändringar, men i huvudsak är det där du köper dina uppgraderingar och byter in artefakter.

Humorn är också densamma, och det är kul att stöta på ”Vårdcentral Brunsås” och se alla svenska namn såväl som att känna igen sig i områdena kring Göteborg.

På det hela taget är Seed of Evil en trevlig expansion, som dock är lite kort. Jag ser gärna mer av samma och skulle vilja ha lite förändringar av spelmekaniken, inte minst nämnda möjlighet att skapa en egen karaktär. Förhoppningsvis går det tillräckligt bra för Seed of Evil för att fler expansioner ska dyka upp.

Betyg: 4/5.

Officiell hemsida: Mutant Year Zero
Recenserat på: PC
Finns också till: Xbox One, Playstation 4, Switch

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

  1. Recension: Seed of Evil (PC) - Filmfeed

Kommentarer är stängda.