Recension: Vader Immortal (VR)

vader immortal

Darth Vader – finns det någon bättre (eller värre kanske man ska säga) skurk? På något sätt är inte Star Wars sig likt när inte han är med – vilket förstås är en debatt som kan tas i all evighet. Men som tur är kan du möta honom i VR-spelet Vader Immortal.

VR börjar bli riktigt bra och det blir ännu bättre om man slipper ha en massa kablar hängande. Oculus Quest, som också kan kopplas till en PC om man vill spela lite mer avancerade VR-spel, har många bra spel som installeras direkt i headsetet.

Vader Immortal är ett sådant spel, som kommer i tre episoder (och ja, tyvärr måste du betala för dem separat, men totala kostnaden är ungefär som ett helt okej spel i VR). För priset får du en av de bättre upplevelserna du kan ha i VR.

Berättelsen utspelas mellan episod III och episode IV. Du spelar som en smugglare som tillsammans med din trogna droid hamnar på planeten Mustafar, en planet alla som sett Revenge of the Sith känner väl till. Där får du ett uppdrag av självaste Darth Vader och jag måste säga att storyn håller väldigt väl.

Det gör också Vaders framträdande, både till hur han är och hur han pratar. Du får en chans att slåss med ljussablar, men jag ska inte avslöja för mycket.

Däremot kan jag säga att jag verkligen gillar hur man interagerar med spelet. Du trycker på knappar, använder din hydrospanner (ett verktyg som är minst sagt kapabelt) och klättrar. Ett riktigt bra sätt att få bra närvaro.

vader immortal

Striderna är också relativt komplicerade och till en början svåra att klara av. Det blir lätt fysiskt, så se till att ha gott om plats runt dig och att du följer rekommendationerna på minst 2×2 meters ”säkerhetsbur”.

Star Wars Vader Immortal kan jag verkligen rekommendera, särskilt som jag inte gillade den nya trilogin och hade ett stort behov av att få lite gammal hederlig Star Wars.

Det enda som drar ner betyget är att varje del är relativt kort. Det tar knappt en timme att spela igenom en episod, och då ägnade jag mig åt en hel del sightseeing (miljöerna är väl värda att beundra).

Dock, totalt sett ett riktigt bra spel.

Betyg: 4
Officiell hemsida: Oculus.com