Shot in the Dark är nu ute

Shot in the Dark har precis kommit ut på Steam och är redan en hit hos spelarna. Trots 8-bit grafiken och de få färgerna har spelet fått mycket beröm för nivåernas innovativa struktur, balansen mellan fighter och plattforming, den häftiga musiken, den intressanta men ej överväldigande handlingen, och sist men inte minst för det faktum att det är ett någorlunda svårt spel som testar spelarens spelförmåga och därför är en utmaning även för erfarna spelare.

Handling

Shot in the Dark är en klassisk västern pepprad med övernaturliga element, vilket skapar en berättelse fylld med blodig hämnd, förbjudna ritualer och tänder i mörkret. Ta upp rollen som den ensamma banditen som inte låter någonting komma i vägen för din hämnd. Det enda som står i vägen mellan dig och ditt mål är de ockulta mardrömmarna som gömmer sig i skuggorna. Allt från demoner till ockultister och döda pistolslingrar kommer att vara ute efter ditt liv.

Du måste hålla dig i ljuset, för monster gömmer sig i den svarta natten. Var på utkik efter glödande ögon, skuggor som rör sig i träden och figurer som smyger upp bakifrån innan de slår till och sliter dig i stycken!

Spelet innehåller:

-Gömda fiender som kan dyka upp när som helt (kan vara ett problem för speedrunnare).

-Upplev spännande och noggranna fighter i den vilda västerns skuggor.

-Beväpnad med endast en revolver kommer banditen att behöva skarpa ögon och kvicka händer för att slåss mot mörkrets fasor.

-Utforska nedgångna städer upplysta i skarp svart, vit och röd ockult ton.

Possum House Games

Possum House Games är en indie-utvecklingsföretag som fokuserar på korta spel med experimentella och fräscha spelstilar. I varje spel de ger ut så försöker de introducera någonting nytt som spelarna inte har sett förut. Dessutom är de mer fokuserade på hur ett spels upplevs än hur nytt det ser ut, och har som motto att ton trumfar grafik.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).