Snart dags för Ragnarök

Ragnarök är enligt den nordiska mytologin den händelse, eller snarare kedja av händelser, som leder till att jorden går under. Det verkar inte vara någon särskilt trevlig tillställning, där det blir Fimbulvinter i tre år och sedan en massa bråk. Ungefär som vilken undergångsberättelse som helst. Snart får du en chans att veta mer, när Magnet Releasing släpper Ragnarok – ett nordiskt Indiana Jones-äventyr.

Är man det minsta svag för äventyrsfilmer som bygger på ett forntida mysterium – som exempelvis filmerna om Indiana Jones, National Treasure, Mumien eller The Librarian – kommer det här att vara rätt sorts film. Av trailern att döma verkar den också vara välgjord, även om vissa nordiska kreatur ser lite väl glansiga ut (och då pratar vi inte om vikingarna själva).

Filmens huvudberättelse utspelas i nutid, eller närtid, där arkeologen Sigurd Svendsen hittat några runor som leder till ledtrådar om Ragnarök. Han och hans sällskap leds vidare till ingenmanslandet mellan Norge och Ryssland, där en fruktansvärd hemlighet ruvar. Ungefär så – inte särskilt sensationellt eller originellt, men jag tror inte att det spelar någon roll. Det här verkar ändå vara lovande och det är dessutom väldigt positivt att det är en nordisk produktion.

Trailern hittar du nedan – och vi hoppas kunna återkomma med en recension när filmen väl har släppts här i Sverige.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.