Snart dags för Sin City 2…

Vissa filmer sätter avtryck som varar i åratal. Sin City var en sådan film. Annorlunda, rå, tuff och samtidigt djupsinnig. Noir-formatet, allt det grå med enstaka färgfläckar – det gick inte att se filmen utan att fundera på den i dagar och tänka tillbaka på känslan den lyckades etablera. Nu är det snart dags för en uppföljare.

Kanske var det för att jag läste serier som The Spirit som ung, eller för att jag gillade väldigt mycket vad Frank Miller gjorde med Batman, men den första filmen om syndernas stad var och är ett mästerverk. De fyra avsnitt som filmen består av fylls av en lång lista med välrenommerade skådespelare. Vi får se Bruce Willis, Elijah Wood, Jessica Alba, Nick Stahl, Mickey Rourke, Clive Owen, Rutger Hauer och många fler.

I den nya filmen – Sin City: A dame to Kill For – återser vi flera av skådespelarna från den första filmen, men rollistan fylls på med Stacy Keach, Ray Liotta, Julia Garner och Lady Gaga… Plus några till. Filmen består även den av fyra delar och de verkar, tja, förstås lika mörka som avsnitten i Sin City.

22:e augusti är det dags. Bara att boka biljetter och åka med.

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

5 trackbacks/pingbacks

  1. Kommande filmer | Spel och Film
  2. Filmrecension: Barely Lethal (2015) - Spel och Film
  3. Trailer: Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) - Spel och Film
  4. Recension: Children of Men (2006) - Spel och Film
  5. Recension: Children of Men (2006) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.