Kommande filmer

En bra film är värd att vänta på och det ser ut som som om vi har många bra filmer att se fram emot den närmaste tiden. Värt att notera är att filmer med övernaturliga inslag, science-fiction eller fantasy har ökat markant den senaste tiden – till glädje för alla oss som gillar den sortens film. Här är ett axplock av spännande filmer vi har att se fram emot:

 

Transformers Age of Extinction – 10 juli

Man skulle kunna tro att det inte går att göra hur många filmer som helst på ett och samma tema, men så är inte fallet med Transformers. Den här gången är det Mark Wahlberg som står för kampen mot robotarna och naturligtvis är det ännu mer allvarligt än i de första tre filmerna. Det är dock inte för handlingen man går och ser de här filmerna, det är för att se robotarna skövla hela städer – vilket är vansinnigt snyggt gjort.

 

Dawn of the Planet of the Apes – 18 juli

Apan Ceasar och hans klan lever i fred med människorna, men vi vet redan från start att det kan bara gå på ett sätt – åt pipan. När Apornas Planet gick upp på biograferna 1968 fanns det många budskap – ett var att vi människor förmodligen aldrig kommer att lära oss att leva i fred, vilket aporna kanske är bättre på. I Dawn of the planet of the Apes finns det här budskapet också med. Vill man strunta i alla underliggande undermeningar går det hur bra som helst, det verkar bli en fantastisk film, med specialeffekter som inte går av för några apkonster.

 

The Purge: Anarchy – 30 juli

Tänk om det fanns en dag på året då inga lagar längre gäller och då allt är tillåtet? Det är vad The Purge – utrensningen – handlar om. I del två får vi följa ett par som är på väg hem, men de får slut på bensin just när The Purge börjar. Om del två är bara hälften så bra som första delen har vi något att se fram emot.

 

Sin City – A dame to kill for  – 29 augusti

Den andra filmen om syndernas stad, baserad på Millers berättelser. Här är ett inlägg som berättar lite mer.

 

Interstellar  – 7 november

Rymdeposet Interstellar är kanske den film jag ser fram emot mest i år. Här skrev vi om vad vi hittills vet.

 

The Hunger Games: Mockingjay del ett – 19 november

Trodde du att hungerspelen skulle vara en trilogi så trodde du fel. Den tredje boken blir två filmer och vi får återse Jennifer Lawrence i rollen som Katniss Everdeen.  Uppror mot president Snow och hans anhang står på menyn. Med tanke på hur bra de första filmerna har varit så får vi se fram emot en riktigt bra avslutning. Synd bara att det blev två filmer och inte en avslutande.

 

Dracula Untold – Okänt datum

Jag har inte lyckats få reda på mycket om vad den här filmen handlar om, men den ska enligt rykten vara baserad helt och hållet på Bram Stokers originalberättelse från 1897. Med tanke på att jag är oerhört svag för vampyrberättelser, undantaget tonårsversionerna där det är mer kärlek än bitande, är det en film jag bara måste se.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Recension: Transformers Age of Extinction (2014) - Spel och Film
  2. Recension: Transformers Age of Extinction (2014) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.