Spel och Film besöker Universal Studios Hollywood

Ett par veckors tystnad från bloggen har inte berott på brist på film, utan snarare ett besök i filmvärldens huvudstad. En roadtrip i västra USA tog oss förbi Los Angeles och Hollywood – och naturligtvis ett besök på Universal Studios.

Nöjesparken som Universal har byggt upp finns i fler städer, men det var här det började. 1964 öppnades temaparken och har förändrats under åren. I jämförelse med Universal Studios Florida är Hollywood-parken mindre sett till antalet attraktioner, men å andra sidan finns Universal Studios Tour i Hollywood och just rundturen bland kulisserna och inspelningsstudios är grymt bra. Här hittar vi bland annat Bates Motel och flygplanskraschen från Världarnas Krig med Tom Cruise i huvudrollen. Det är en riktigt schysst rundtur, som avslutas med ett 3D-äventyr från den senaste Fast & Furious-filmen.

IMG_4866 IMG_4916

Vad det gäller de åkattraktioner som finns är Mumien och Jurassic Park klart bäst. Mumien är mest fartfylld – det är helt enkelt ett j-a drag i vagnarna. Jurassic Park är däremot betydligt lugnare, till en början. Sedan blir det blött.

IMG_4873

För den som gillar spektakulära shower är ett besök på Waterworld-showen ett måste. Det är en riktigt häftig show som bjuder på explosioner, action och ännu mer explosioner.

Helt klart får den som gillar film sitt behov tillfredsställt på Universal Studios. Hela temaparken andas film och åter film. Att besöka parken i juli som vi gjorde innebär hög värme, mycket folk och ett aldrig sinande behov av att dricka vatten. Man måste ha gott om tid, gott om tålamod och en vilja att köa en timme för att få åka en attraktion som tar några minuter. Men det är det värt, inte minst för att det här är en plats som andas filmmagi, från början till slut.

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

3 kommentarer

1 trackback/pingback

  1. Recension: Jurassic Park (1993) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.