Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 kommer att ha tre regissörer

Det har blivit bekräftat att Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 kommer att ha tre regissörer: Kemp Powers, Justin K. Thompson och Joaquim Dos Santos. Även den första filmen hade tre regissörer: Bob Persichetti, Peter Ramsey och Rodney Rothman. Trots att Dos Santos under lång var den enda bekräftade regissören så har trion jobbat på filmen tillsammans redan från början.

De tre regissörerna gav ett samlat pressmeddelande: ”Teamet bakom Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) satte en extremt hög standard och vi är ärade att få ta del av utmaningen att skriva det nästa kapitlet i Miles Morales berättelse.”

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

Det har inte kommit ut mycket om filmen än. Det vi vet hittills är Phil Lord och Christopher Miller kommer att producera filmen, att Shameik Moore och Hailee Steinfeld kommer att återkomma i deras roller som Miles Morales och Gwen Stacy, och att filmen kommer att fokusera på Miles och Gwens relation. Dessutom verkar det som att filmen kommer att vara trampolinen till en spin-off-film med fokus på tjejerna.

Kemp Powers

Powers är medregissör och medskribent till Pixars senaste film Soul (2020). Dessutom skrev han det hyllade dramat One Night in Miami (2020), som han blev Oscar-nominerad för. Han hade också en stor hand i Star Trek: Discovery (2017), bland annat som en av manusförfattarna.

Justin K. Thompson

Thompson var inblandad i den första Spider-Verse-filmen som produktionsdesigner och har även jobbat i animationsavdelningarna i filmer som Cloudy with a Chance of Meatballs (2009), The Angry Birds Movie (2016), Star Wars: The Clone Wars (2003-2005) och The Powerpuff Girls (2002-2003).

Joaquim Dos Santos

Liksom Thompson så har Dos Santos jobbat både som regissör i serier som The Legend of Korra (2012-2014) och Voltron: Legendary Defender (2016-2018) och i animationsavdelningarna för serier som Avatar – The Last Airbender (2006-2008) och Justice League Unlimited (2004-2006).

///

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 beräknas att släppas på bio den 7 oktober 2022.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).