Streama film utan begränsningar

Någon gång i början av åttiotalet köpte vi vår första VHS-spelare. VHS står för Video Home System, vilket var precis vad det var. Ett sätt att se på film hemma, när man ville. Så länge man hade filmen på en VHS-kassett förstås. Det var då videouthyrarna fick sin blomstringstid, då en del av nöjet med film var att gå till videouthyrarna och vandra runt i de oftast rätt stora lokalerna och försöka hitta rätt. Det hade sin charm, även om varje film kostade en slant att hyra och det var långtifrån säkert att man lyckades fånga en film som var någonting att ha.

VHS som format var rätt okej, även om det fanns bättre. Betamax hade bättre kvalité, men förlorade ändå mot VHS som kom att bli det dominerade formatet för hemmabio-filmer till dess att DVD tog över. DVD hade en betydligt kortare period än VHS, som trots allt dominerade marknaden i runt 20 år. DVD ersattes snart av Blu-ray och även om det än idag finns gott om Blu-ray att köpa vinner streamad film mark. Kanske för att det är så enkelt att välja film och få den hemlevererad direkt medan du tittar.

Ofta behövs ett abonnemang för att se streamad film, men det finns möjligheter att bara se de filmer du vill se. Ungefär som att gå till videobutiken. En ny aktör är Blockbuster.se, som inte kräver ett abonnemang, bara en registrering. När du registrerat dig betalar du bara för den film du vill se. Och just nu får du första filmen gratis. Det finns både väldigt nya och aktuella filmer såväl som gamla klassiker. Allt du behöver göra är att koppla upp dig och poppa popcorn. En stor fördel jämfört med de gamla hyrbutikerna är att du absolut inte behöver lämna tillbaka filmen…

Dessutom; glöm inte att du inte bara behöver sitta hemma när du vill se streamad film. Det är precis lika lätt att koppla upp sig på resande fot, oavsett om det är via en dator eller surfplatta du vill titta på film.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.