Tips för den perfekta filmkvällen

Det är visserligen sommar, men du som gillar att titta på film struntar i om det så är strålande solsken, trettiofem grader varmt och fred på jorden – du vill ändå se din favoritfilm. Här är nio tips på hur du skapar en perfekt filmkväll mitt i sommaren:

 • Mörklägg
  Se till att platsen du ser på film är så mörk som möjligt. Du vill inte förstöra filmen med en solstråle som råkat leta sig in. Dessutom sänder det tydliga signaler till eventuella grannar som vill komma över för att grilla. Hemma hos dig är det film ikväll, med mörkläggningsgardinerna på plats finns det ingen tvekan om vad som gäller.
 • Undvik liten bild
  Om du kan, se filmen på så stor TV / duk du kan. Undvik mobiler och surfplattor, du vill helst att bildytan ska täcka hela synfältet.
 • Undvik 3D
  Enligt mitt tycke är det väldigt få filmer som blir bra i 3D. Se din film på det gamla hederliga sättet.
 • Ladda upp
  Förbered din filmkväll noga. Se till att bestämma en tid när tittandet ska börja, stäng av alla telefoner och häng upp en stör ej-skylt på sociala medier. Ät en god middag innan du startar filmkvällen.
 • Ha marginal mellan middagen och filmen
  Du vill ju ha plats i magen för godis, popcorn och läsk, eller hur?
 • Se filmen med någon du tycker om
  Sällskap är aldrig fel, särskilt när man ser på skräckfilm.
 • Poppa popcorn
  Om du gillar popcorn är det popcorn som gäller; något bättre biogodis finns inte. Poppa dem så nära filmtittandet som möjligt, doften av popcorn ska helst ligga kvar under filmens första halva.
 • Vrid upp volymen
  Bra bild är viktigt, men det är ljudet som gör helheten. Har du husdjur, förse dem med hörselskydd eller låna ut ditt husdjur till någon som vill vara djurvakt en stund.
 • Förbered eftersnack
  Om du ser filmen med en vän, släkting, make/maka eller pokerklubben, förbered eftersnacket. Varför inte ladda upp med lite extramaterial eller en quiz – det är nördigt men det förhöjer hela upplevelsen.

Om du har några egna tips så kommentera gärna nedan. Jakten på den perfekta filmkvällen fortsätter!

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

 1. Streama film utan begränsningar - Spel och Film

Kommentarer är stängda.