Streaming ger oändliga möjligheter av underhållning

Kommer ni ihåg när hela familjen satt samlad i vardagsrummet och såg på tv tillsammans? Och till och med på samma program, samtidigt. Det är mindre vanligt idag, kanske det är synd men att har vi så många fler möjligheter och alternativ idag är ju något positivt.

Streaming är när du i realtid ser eller lyssnar på musik, serier, filmer på din dator, surfplatta, smart-tv eller smartphone. Du kan själv välja vad du vill se eller lyssna på precis när du vill.

Eftersom du kan streama på olika enheter som är portabla kan du också välja var du vill njuta av din favoritserie. Många spelkonsoler kan också användas till att streama, toppen för alla spelälskare. Det enda som behövs förutom streamingtjänsten är internetuppkoppling.

Kan man streama utan internet?

Du behöver internetuppkoppling för att kunna se streaming i realtid. Det som du kan göra är att ladda ner en film eller serie som du sen kan se utan uppkoppling om du reser med flyg eller är någonstans där internet inte fungerar så bra.

Utbudet för streamingföretag är stort och du som brukare bör komma fram till vilken tjänst som är bäst för dig. Det finns portaler som kollar upp vad olika tjänster erbjuder och kostar, börja där om du känner dig osäker på vilken som är den bästa streamingtjänsten. Vissa företag erbjuder mest sport, andra serier, och det kan bli dyrt om du vill ha allt.

Vad får jag för pengarna?

Du kan räkna med att normalpriset för en streamingtjänst ligger runt 100 kronor i månaden. Men priset går snabbt upp om du vill kunna se större sportarrangemang eller kanske kunna se på olika skärmar samtidigt med hög kvalité.

Vissa streamingtjänster har riktat in sig på en speciell målgrupp. Disney+ har mycket att erbjuda yngre och naturligtvis äldre också. För sportintresserade kan det vara svårare att välja tjänst eftersom det beror på vem som har rättigheterna att sända de sportevenemang som intresserar just dig. För film och serieälskare kanske det bästa är att prova en tjänst en månad och sen byta till en annan för att få se olika serier. En del tjänster streamar samma serier i en längre tid som du kanske redan har sett.

En av de saker som uppskattas mest av streaming användare är att det är ingen reklam som avbryter. Du har möjlighet att se en hel film utan jobbiga annonsörer som förstör stämningen.