TV-serien Halo har premiär den 24 mars

Den länge väntade TV-serien Halo kommer att ha premiär den 24 mars. Microsoft offentliggjorde datumet i en promo för deras första stora trailer.

Handling

För länge, länge sedan slogs den mäktiga rasen Forerunners mot en rymdparasit som kallades för Flood. Flood spred sig från ett intelligent liv till ett annat och lyckades överta stora delar av Vintergatan. När allt hopp började gå mot sitt slut skapade Forerunners Halo: ringformade megastrukturer och vapen som hade förmågan att förgöra allt intelligent liv i galaxen. Forerunners förlorade striden, aktiverade ringarna och försvann.

Hundratusentals år senare, under 2500-talet, har mänskligheten koloniserad många världar runtom galaxen, och spänningar uppstår mellan hemplaneten och kolonierna eftersom kolonierna vill bli självständiga. Dessutom är mänskligheten i krig med en religiös allians av rymdvarelser som kallas för Covenant. Det är i detta kaos som ringarna återupptäcks.

Handlingen följer Master Chief John-117, en av de få Spartaner (en typ av supersoldat som först skapades för att hantera rebeller från kolonierna, men som nu används som soldater mot Covenant) som överlevde Covenants senaste attack mot Jorden. Tillsammans med sin trogna AI Cortana finner sig Master Chief i stormens öga i konflikten mellan Jorden och Covenant.

Skådespelare

Pablo Screiber (13 Hours (2016)) spelar Master Chief och Natasha McElhone (Californication (2007)) har rollen som Dr. Halsey. Jen Taylor kommer att spela Cortana, vilket är passande eftersom hon innan har varit rösten bakom den älskade AI:n i TV-spelen.

Fler Microsoft och Halo-nyheter

Microsoft har precis meddelat att Halo Infinite har satt nytt rekord för sålda kopior på lanseringsdagen, med över 20 miljoner spelare över hela världen. Det går även bra för X-box, som hade sitt bästa år under 2021 när det kommer till inkomster.

///

Nu dröjer det inte länge, Halo-fans! Håll ut lite mindre än två månader till så kommer ni äntligen få se Master Chief och Cortana i live-action!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).